| | | |

Борисов се ядоса на Лена, готов да отстъпи за пореден път

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде заден по отношение на външния министър.

След като вчера беше категоричен, че ако Габриел не е външен винистър, това може да развали ротацията и дори да взриви сглобката, днес Борисов се обърна на 180 градуса.

“Готов съм да отстъпя! Ако не искат Габриел да е външен министър – ще търсим друг.

Това, което се разбрахме преди 9 месеца е на ротацията да се разменят – Мария Габриел да е премиер, а Денков министър на образованието. В този кабинет имаме само 1 министерство – МВнР.

Ако не искат тя да остане, ще излъчим друг външен министър в министерството, в което сме се разбрали с тях”, обърна днес плочата бившият премиер.

И дори изрази готовност да се откаже от предварителната договорка за анализ на областните управители и смяната им – в момента ГЕРБ имат само 9 и няколко заместници.

“Готов съм да отстъпя много неща. Това е голяма отстъпка на ГЕРБ. Като правихме областните управители се разбрахме, че ще се мисли. Но ако това ще създаде напрежение в управлението, няма да го правим”,

обясни пораженчески той в отговор на интервюто на Лена Бориславова, която остро нападна ГЕРБ, че с вайкане искали да взривят сглобката

“Не съм гледал какво е говорила Лена Бориславова. Вчера с Кирил Петков бяхме близо 3 часа с него в моя кабинет. Имахме приятелски, уютен разговор с Кирил Петков. Говорихме за държавата, за управлението.

Щом г-жа Бориславова е толкова информирана, аз не съм разговарял с нея, за да знам откъде й е информацията”, ядоса се пред журналисти в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Веднъж искат да ползват комфорта на подкрепата на ДПС, а после ми приписват, че аз съм я осигурявал. Това няма да се случва повече.

Днес казах на Пеевски, че повече не искам никой заедно да идва при мен. Кирил Петков идва при мен заедно с Пеевски. Асен Василев и Йордан Цонев са неразделни. Не си говорих два месеца с Петков, а Данчо Цонев ми го доведе, за да се сдобрим”, добави той, разкривайки срещите на кафе между ПП, ГЕРБ и ДПС.

“Казах на Пеевски – не искам никой заедно да идва при мен. Срещите при мен – само като ги потвърдя с който искам. Няма да ми приписват неща, които те правят”, закани се още Борисов.

“На ротацията се разбрахме Мария Габриел и Денков да се сменят, като той да стане вицепремиер и министър на образованието. Ако не искат Мария Габриел да е външен министър, ние сме готови да предложим друг кандидат. Готов съм да отстъпя от много неща, но това е единственият вариант”, повтори лидерът на ГЕРБ.

По думите му в неделя 5-6 часа са имали приятелски разговор и досега не е вярвал, че може да се счупи сглобката. И добави, че е готов да отстъпи по темата за работата на областните управители и смяната на някои от тях.

“Няма пакет около ротацията. В неделя изкарахме 5-6 ч. Не разбирам ситуацията, че ще се счупи правителството и ще се ходи на избори”, смята Борисов.

Борисов коментира, че вчера е имал среща с премиера Денков, на която в последствие са дошли и Петков, и Пеевски. На нея са обсъдени протестите на земеделците, както и енергетиката и как да се запазят Мариците и мините.

“Трябва да вървим напред, защото светът е във война, а има още много неща да се свършат”, призова председателят на ГЕРБ.

Борисов се ядоса на интервюто на Лена Бориславова.

“Имам толкова участия на Мюнхенската конференция. Сега ще отиде Мария Габриел и аз не виждам смисъл да се дублират с асистенти подобни срещи. Не мога да ме наранят лесно. Аз съм лесно ранима душа, но не и от тях”,

заяви Борисов отново в коментар на изказване от по-рано днес на Лена Бориславова, че докато той ходи на среща с Виктор Орбан, Денков и Василев ще ходят на Мюнхенската конференция.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts