| | |

Новият шеф на СОС се разциври, не му харесвало как били избрани…

“Не приемам начина, по който набързо се предложиха и приеха от колегите от ГЕРБ, БСП, „Синя София“, ИТН, колегата от ВМРО и напусналите съветници от „Възраждане“, председатели на комисии, без да се вземат предвид задълбочените разговори, които водихме по темата в изминалия ден”.

Това заявява в профила си във Фейсбук новоизбраният вчера за временен председател на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров.

Надявам се, това да не е поредният опит за блокиране работата на кмета Терзиев, а всички заедно да положим усилия да оправдаем очакването на софиянци за един по-различен град, в който процесите се случват ясно и открито, завява Петров.

След близо три месеца на политическо противоборство, което се превърна и в реална опасност да се блокира развитието на София, искам да благодаря на колегите от политическите групи, които показаха, че все пак разумът може да надделее, пише новият председател.

Той високо цени оказаното му доверие и се надява да го оправдае по най-добрия начин, макар да съзнава, че задачата му да балансира работата на този фрагментиран съвет няма да бъде лека.

За съжаление това си пролича още на първото заседание, което водих като председател

– при разпределението на постоянните комисии, които имат основна роля в процеса на вземане на решения от СОС и разглеждат предложенията на администрацията, районните кметове, искания от граждани и решава много други проблеми в своята област, посочва Цветомир Петров

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: БТА

Similar Posts