| | | |

Тримата от “Възраждане” в шах, не знаят изхвърлени ли са от партията

Тримата от “Възраждане”, които бяха изгонени от лидера на партията Костадин Костадинов тази сутрин заради подкрепата им за Цветомир Петров за шеф на СОС не знаят с какъв статут остават – изключени ли са от партията или от групата в общината.

Това обясни депутатът Николай Дренчев, който е защитил действията на отцепниците от “Възраждане” в Столичния общински съвет.

Николай Дренчев, Александър Арангелов и Иво Русчев бяха изгонени от Костадин Костадинов рано тази сутрин, тъй като те са предложили за листите си в София имената на четиримата общински съветници, които вчера се отцепиха от групата си и подкрепиха кандидата на ПП-ДБ-СС за шеф на СОС Цветомир Петров.

Дренчев описа дългия път на изгонените в партията, както и заслугите им.

“Бил съм организационен секретар на “Възраждане”, когато не е имало никакви пари и субсидия, напротив – били сме преследвани с искане за забрана от господин Гешев, когато беше в разгара на силите си”, разказа Дренчев.

Той бе кандидата за кмет на София от “Възраждане” през 2019 г. и е депутат от партията от първото ѝ влизане в парламента през 2021 г. Организационен секретар е от основаването на партията през 2014 г.

Алексанъдр Арангелов също е сред учредителите на партията, както и че е създал от нулата софийската организация на партията.

През последните десет месеца той е работил за София – област. Дренчев разказа, че именно от там са дошли 10% от всички общински съветници на “Възраждане”.

“Възраждане има общи 200 общински съветници, 20 от тях са в резултат от работата на Александър Арангелов”, каза Дренчев.

На въпрос дали се чувстват пожертвани той отговори:

“Ние сме големи мъже и нашите чувства нямат особено значение. Има значение името ни, което не е редно да бъде охулвано по един такъв нелеп и изключително прибързан начин. Моята вина може би е основно в това, че защитих действията на общинските ни съветници

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts