| | | |

Мистерията с второто ЕГН на Нотариуса се заплита

Комисията за отнемане на имущество от престъпна дейност е отнела на Мартин Божанов-Нотариуса 430 хиляди лева за измами от 1996 година. Тогава той е бил с първото си ЕГН”

Това заяви проф. Стоян Кушлев, който създаде комисията и бе нейн първи председател.

В продължение на три месеца три екипа преглеждали делата в периода от октомври до декември 2005 г.

“Хората бяха отделили 30-40 дела, трябваше да видим какво имущество имат, не съм познавал Божанов, но едно от тези дела, които образувахме бе срещу него, мина през всички инстанции и съдът постанови да му се отнемат 430 хиляди лева за измами”, обясни проф. Кушлев в сутрешния блок на БНТ.

“Трябваше да се получат съобщения от всички банки дали притежава пари в тях, от всички служби дали има имоти. След нашата комисия никой не го е безпокоил за нищо”, допълни Кушлев.

Запитан как след това е получил документ, че не е бил обект на разследване, Кушлев допусна, че при тях разследването е проведено в момент, когато е бил с първото си ЕГН, защото е било за “нещо от 1996 година”.

Според Кушлев смяната на ЕГН-то му е огромен пропуск и говори за корупция.

Запитан дали това не е човек, който си е сътрудничил със службите, професорът обясни, че е имало други “хора-клиенти на комисията”, но някои служби са се опитвали да й влияят.

Тайните падат: Ясно е кои са в списъка с членове на клуба на убития Нотариуса

На въпрос как магистрат може да ходи в частен клуб, той каза, че това е необяснимо.

“Имаше един ресторант на улица “Белчев”, с Иван Татарчев (бившият главен прокурор – бел. ред.) бяхме приятели, там имаше златни карти и срещу тях не се плащаше цялата консумация, а 60%”, коментира той и допълни:

“На мен ми предложиха, но аз отказах, а бях приятел с Татарчев.

Проблемът е много голям.”Иска се изключителна смелост и твърдост да устоиш на поста председател на тази комисия”, обясни още той и допълни:

“Премиерът Станишев ми каза, че благородно ми завижда. Една от заплахите срещу мен бе след първата заплаха. Жена ми намира писмо в бял плик, без адрес, с писмото бе до нея.

Текстът бе горе-долу следният: “Драга, аз съм ваша близка, в определени кръгове чухме, че искат да ви запалят къщата, пазете се”.

Дадохме го на главния секретар на МВР Илия Илиев при Румен Петков. Назначаха ми охрана за 3 месеца, но не разкриха от кой идва заплахата”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts