| | | |

Кири Петков за Радостин Расилев: Простак! Това е пълна простотия!

“Навлезли сме дълбоко в темата за ротацията. Това трябва да се случи на 6 март и ние се държим на думата. Казали сме, че Мария Габриел ще е премиер и ще настояваме това да се случи. ДПС ясно ни казаха, че няма да участват в правителството и с министри и зам.-министри. Преговорите са единствено между нас и ГЕРБ”.

Това каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков пред журналисти след представянето на първия хеликоптер за спешна медицинска помощ по въздух.

Българските граждани трябва да разберат, че огромна власт се крие в регулаторите, каза още той. Може би донякъде по-голяма власт се крие в регулаторите отколкото в правителството, смята Петков.

Всички трябва да следим тези регулатори как ще бъдат преназначени и кои ще бъдат хората там, коментира съпредседателят на ПП и изтъкна, че това е огромен приоритет.

Докато не са реформирани регулаторите, ние имаме опасението, че те не взимат най-добрите решения за българските граждани, заяви още Кирил Петков.

Докато ПП-ДБ сме в политиката ние няма да спрем да повтаряме три неща.

Първото е, че всички регулатори трябва да имат прозрачно назначени ръководства, които не са зависими от политиците.

Второто нещо е реформа в службите.

И третото е истинска и цялостна съдебна реформа”, обяви съпредседателят на ПП.

“Ако посещението на акад. Николай Денков в САЩ помогне на правителствената програма, подкрепям с две ръце това посещение.

Не мога да кажа с кой ще се среща в САЩ и кога ще е това посещение. Това е в прерогативите на премиера, питайте него“, заяви Петков по повод напрежението между премиера Денков и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Абсолютна простащина от страна на Радостин Василев. Никой не може да посяга на друг човек. Имаме спорове, имаме дебати, но да посегнеш – пълна простотия.

Аз съм сигурен, че председателят на парламента ще наложи нужните наказания”, коментира Кирил Петков поредния скандал в парламента днес.

Той уточни, че продажбата на „Булсатком“ не е била тема на разговор по време на срещата му със Спас Русев.

Той поясни още, че срещата е била инициирана от Русев, но на практика не се е провела, защото там е имало журналистка, която е започнала да снима.

Вече ставаме една нормална европейска държава, що се отнася до спешната медицинска помощ, каза Петков при представянето на първия хеликоптер за спешна медицинска помощ по въздух. Много искахме това събитие да се случи и то се случи. Много се радвам, допълни той.

Източник БТА, Новини.бг

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts