| | | |

ХАОС: “Възраждане” днес вилнее в Русе, затвориха “Гюешево” и “Дунав мост 2”

Продължават протестите на привърженици на “Възраждане” заради отхвърленото от Конституционния съд искане за национален референдум за защита на българския лев до 2043 г.

Днес недоволството им продължава с автошествие в Русе в посока на Дунав мост и с протест на граничен пункт “Гюешево”, съобщават БТА и БНР.

„Така, както е решението на Конституционния съд, нито един референдум може да не бъде допуснат, ако той не хареса на управляващите.

Също така сме недоволни от цялостната политика на правителството и днес ще поискаме неговата оставка”, заяви Мариян Димитров – председател на групата на “Възраждане” в Общинския съвет – Русе.

Активисти на партия “Възраждане” блокираха пътищата и преди граничните пунктове “Гюешево” при Кюстендил и “Дунав мост 2” при Видин заради решението на Конституционния съд по-рано тази седмица да потвърди решението на Народното събрание да няма референдум за запазване на българския лев.

“Правото на глас на 604 000 българи беше отнето, а демокрацията унищожена”, се казва в съобщение на партията до медиите.

Полицията не е била информирана предварително за блокадата.

Петдесетина души, водени от депутатите Димчо Димчев и Цвета Рангелова и Димо Дренчев, както и общинската съветничка от “Възраждане” в Кюстендил Мира Миркова, застанаха със знамена на пътя на около 500 метра под ГКПП “Гюешево”.

Някои се опитваха да изнесат и дънери от паднали борове наблизо, звучаха революционни песни и гръм на пиратки. Колона от около десетина МПС и ТИР изчакваха края на демонстрацията.

Депутатката Цвета Рангелова заяви:

“Вие виждате, че ние не препятстваме свободното движение, не повече от няколко минути се налага автомобилите да останат по местата, защото нашата цел е просто да изразим гражданската си позиция, а не да тормозим водачите, които в днешния ден са решили по работа или по друг повод да преминат през тази релация.

Така че не създаваме никакво напрежение и смятам, че не се налага участието на полицията”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук Възраждане

Similar Posts