| | | |

Радев не пропусна да удари по сглобката: Решенията се взимат от други хора, на друго място

Това, което остава като впечатление в българските граждани, покрай всички тези дразги, че няма значение как са разпределени министерските кресла

“Бъдете сигурни, че както съм казвал, ще изпълня Конституцията. Ще проведа консултации при мен, след това ще връча мандат на първата политическа сила – ГЕРБ за съставяне на правителство”.

Това заяви президентът Румен Радев по повод предстоящата ротация и споровете между партньорите за поста на външния министър.

“Устойчивост в политиката може да се гради само ако тя почива на ясно принципи и ценности. Но прекалено големи компромиси, води до резултати, които не са в полза на българските граждани”, допълни президентът.

“Не искам да се меся в работата на правителството. Това е въпрос, който ще решат коалиционните партньори.

Но това, което остава като впечатление в българските граждани, покрай всички тези дразги, че няма значение как са разпределени министерските кресла. Решенията се взимат от други хора на друго място”, каза още Радев.

“Всички приказки за конституционна реформа и правова държава катастрофират в реалността, в която Мартин Божанов е могъл да бъде брокер между мафията и съдебната власт, единствено с политическа протекция.

Нашето общество така и не разбра кой е диктувал в тефтерчето на Филип Златанов, кой е кадрувал чрез Красьо Черния, къде са Пепи еврото и неговите джуджета“, каза още държавният глава.

Президентът допълни, че ще настоява за дезинтоксикация на институции, подкрепяни от престъпни зависимости. Според Радев решаването на случая с убийството на Божанов е истински тест не само за Съдебната власт, но и за правителството и Народното събрание.

“Те имат шанс да изкарат България на нов път. Ако не успеят да го направят това означава, че или не могат, или не искат да се справят с това“, подчерта Радев,

Държавният глава беше категоричен, че ще използва всички инструменти, с които разполага президентската институция и ще настоява за разрешаване на случая.

Радев каза още, че не е изключено да се появят и още подобни скандали, като допълни, че така и не сме научили какво е станало с Алексей Петров.

Радев каза още, че всички държавни институции трябва да си дадат сметка, че ако оставят този случай да бъде потулен и държавата да бъде оплетена в зависимости, това управление не може да трае дълго.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts