| | |

Неочаквано: Димитър Георгиев е новият заместник-командир на Военновъздушните сили

Президентът Румен Радев назначи Димитър Георгиев за заместник-командир на Военновъздушните сили и го удостои с висше офицерско звание бригаден генерал.

Назначаването на бригаден генерал Димитър Георгиев за заместник-командир на Военновъздушните сили е в момент на влошена глобална среда за сигурност и растящи рискове за България, заради войната на Русия срещу Украйна, подчерта президентът Румен Радев.

Той добави, че това поставя още по-високи изисквания към отбранителните способности на армията ни, към процесите на модернизация и към постигането на високо ниво на съвместимост с нашите съюзници.

За справянето с недостига на ресурси, многократно отлаганите програми за модернизация и за повишаване на мотивация на военните, са необходими командири с ръководни качества и отговорност, подчерта Радев:

“Убеден съм, че натрупаният от вас опит на различни позиции, на тактическо и оперативно ниво ще допринесат и за нещо много важно – подготовката на инфраструктурата и на личния състав за приемането на новия изтребител на ВВС и довеждане на ескадрилата в състояние на оперативна готовност”.

Без силен въздушен потенциал усилията на другите видове въоръжени сили и на институциите са обречени на неуспех, посочи заместник-командирът на ВВС бригаден генерал Димитър Георгиев:

“Тук сред вас са хората, с които през всичките тези години ние сме се борили да спасяваме, да оцеляваме и да развиваме българските ВВС в условия на хронична ресурсна осигуреност, неразбиране и разногласия с военното и политическо ръководство на министерството на отбраната.

Поетът е написал, че пътят е страшен, но славен. За мен пътят на ВВС е нито страшен, нито славен. Пътят ни иска труд, постоянство и разум, за да изградиме едни по-силни и по-боеспособни военно-въздушни сили, адекватни на предизвикателствата за националната сигурност”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: БГНЕС

Similar Posts