| | | |

“Левицата!” е готова за старта на кметските избори

От “Левицата!” са готови в голяма степен с кандидати за кметове на общини, на населени места и с листи за общински съветници в пет области от Централна Северна България – Плевен, Ловеч, Русе, Велико Търново и Габрово.

Това казаха лидерите на коалицията – Мая Манолова, Татяна Дончева, Румен Петков и Костадин Паскалев, предава БТА.

Неприемливи са за нас коалиции с ГЕРБ-СДС, ДПС, “Продължаваме Промяната – Демократична България”, които представляват управляващото мнозинство в държавата ни.

Няма забрана за осъществяване на коалиции, но смятаме, че можем да бъдем последователни, така че да постигнем интересите на българските граждани по един принципен и последователен начин, коментира Костадин Паскалев.

Той уточни, че на места “Левицата!” ще има свои самостоятелни кандидати за кметове, възможни са участия в местни коалиции, както и подкрепа за кандидати, издигнати от инициативни комитети.

За нас най-важното е след изборите да имаме широко представителство в местната власт, добави той.

Румен Петков посочи приоритетите на “Левицата!” за петте области от Централна Северна България.

Сред тях са енергетиката с акцент върху гарантиране бъдещето на ядрената енергетика на страната, изграждане на инфраструктура, която да привлече инвеститори, гарантиране на образователните звена и институции, на научния потенциал на региона, разработване на концепции за туризма.

Иван Мандински, който бе водач на листата на “Левицата!” за 15-ти МИР – Плевен на последните парламентарни избори, каза, че коалицията в областта е единна и ще работи за постигане на най-добрия резултат на местния вот.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts