| | |

Руди Гела излезе сух от боя с юмруци в парламента

Наказанието на депутата Радостин Василев заради спречкването с Искрен Митев от „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ е отменено.

Това стана ясно от думите на Василев от парламентарната трибуна.

Отцепникът от ПП взе думата, тъй като името му беше споменато по време на изказване на Георги Свиленски от БСП.

Социалистите настояваха Бойко Борисов в качеството му на председател на комисията по външна политика да бъде повикан за изслушване, но председателстващият парламента Росица Кирова отхвърли искането с аргумента, че депутати не могат да упаржняват контрол над депутати.

Свиленски даде за пример Василев, който е бил извикан за изслушване в комисията по корупция, въпреки че е депутат.

Това накара Василев да излезе за обяснение:

„Аз бях поканен на изслушване в комисията по корупция, която се занимава и с парламентарна етика и морал, въпреки че Председателският съвет отмени моето наказание заради г-н Искрен Митев – там, проблемът който стана отзад.

И аз приех на г-жа Рая Назарян покана да бъда изслушан, независимо че такава процедура не знам дали има.

При положение, че Председателският съвет, съгласно правилника, е последният орган, който се произнася по отношение на това дали е нарушен моралът и етиката в сградата или пленарна зала“.

„Проблемът там отзад“ е спречкването между Василев и Искрен Митев, което стана почти зад гърба на председателя на парламента Росен Желязков. То не беше запечатано от телевизионните камери, но се твърдеше, че депутатите са си разменили юмруци.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts