| | | |

Бойко ядосан: В момента сме оставили едни хора да се учат да управляват. Не се прави нищо, пълен застой, само се измислят розови фрази какво е направено…

Много сме далече от ротация засега

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Той обясни, че депутатите му ще гласуват спрямо това какво предложат настоящите премиер Николай Денков и вицепремиер Мария Габриел за Външно министерство, за останалите министерства и за областните управители.

“Нашите депутати не са пионки и пешки, за да гласуват по някакъв начин. Когато дойдат Габриел и Денков и ни убедят, че трябва да гласуваме, тогава ще гласуваме. Решението на решението е каквото се разберат те.

Сега са в Мюнхен заедно и вероятно ще използват времето да си говорят, правят си анализи, изслушват министри, ние не участваме в това”, посочи той.

“От ротацията ни отдалечиха много приказки от колегите, които не спират всеки ден да говорят и да чертаят червени линии”, допълни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта още веднъж:

“Ако Габриел и Денков намерят идход от ситуацията, ние ще подкрепим. Ако някой си мисли, че еднолично с 30 депутати ще извива ръцете на близо 69, това няма как да се случи. Все пак трябва да има някаква култура на управление.

Ако трябва да сме откровени – в момента сме оставили едни хора да се учат да управляват. Не се прави нищо, пълен застой, само се измислят розови фрази какво е направено, а всъщност върви скандал след скандал”.

По думите му акад. Денков “трябва да забрави егото си”.

“Това какво ще прави зависи от депутатите в парламента, които са го подкрепили. А какво ще стане, ако Денков абдикира и депутатите не подкрепят оставката”, каза още Борисов.

Бойко Борисов се ядоса и повиши тон на журналистка.

Това се случи, когато тя тръгна да задава въпрос: Г-н Борисов, всички тези позиции, които изразявате и казвате, че сте недоволен и според вас има корупция в спортно министерство…

Борисов обаче прекъсна въпроса и гневно заяви: Не според мен, госпожо. Там отидоха и хванаха с десетки хиляди левове рушвети и до този момент ние от ПП-ДБ не сме чули за кой са.

Всичко това поставя ли го на масата Мария Габриел, зададе нов въпрос журналистакта.

Не мога да ви кажа, отговори вече малко по-спокоен Бойко.

Тя ще бъде ваш премиер, опита да продължи диалога напористата дама.

Ще бъде мой премиер, на ГЕРБ премиер, ако се осъществи ротацията. Много далеч сме обаче от ротацията поради многото приказки. Всеки ден се правят изявления, за да обясняват тези червени линии колко са хубави, и че всичко и във всичко, което е успешно, са те, а където има проблем, е ГЕРБ, каза по адрес на ПП-ДБ Бойко Борисов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts