| | | |

Борисов праща свой глас на Мюнхенската конференция да се чуе: Милиарди отидоха за Путин от „Лукойл

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпратил “свой глас” на Мюнхенската конференция да обясни на партньорите как у нас правителството на Денков обслужило интересите на Путин чрез “Лукойл”.

Това стана ясно днес от изявлението на Борисов пред журналисти ва парламента.

“Милиарди отидоха за Путин от „Лукойл“, изтъкна Борисов и попита някои медии защо не правят разследвания по тази тема.

“Денков беше казал, че ще подаде оставка и за “Лукойл”, но някои от вас услужливо пазят тази тема като табу. Милиарди отидоха към Путин и аз съм направил нужното на Мюнхенската конференция да се чуе това.

Нас ни плашеше Денков с оставка, лично мен, защо? Защото щяло да стане взрив на цените на горивата, можело рафинерията да затвори, технологично не можело да работи с друг петрол, неруски.

И нито едно от тези неща към днес не се случи. Защо плашехме гаргите? За да работят с евтиния руски петрол и да генерират огромните печалби.

Какъвто и анализ да правят анализаторите, за да са доста семпли, за да обясняват какво мисля аз и какво ГЕРБ. Гледам ги, и се чудя на акъла, ядоса се Борисов.

Бившият премиер изтъкна, че имал достатъчно говорители в Мюнхен, затова щял да постави въпроса. Но не работи срещу правителството, а срещу парите, които отиват при Путин.

„Преди войната в Украйна „Лукойл” купуваше 15 милиона барела руски нефт на ден, а след войната 45 милиона.

От 1-ви януари не е внесен нито един литър руски петрол, а не се повишиха цените по бензиностанциите, не се срина енергийната система, както ни плашеха.

Пет пъти предлагах да се прекрати дерогацията, но Денков плашеше с оставката си. Така още една година се финансираше войната”, припомни вчера Делян Добрев от ГЕРБ.

„Нали не можеха и трябваше да настройват инсталацията с месеци. Как от 31-ви декември. Те винаги са можели, но година и половина ни лъжеха, за да защитават руските интереси.

Помните ли, че трябваше да внасят пари във Фонда за енергийна сигурност. За първия месец внесоха 70 милиона, за втория – 27 милиона”, посочи Добрев.

Той бе категоричен, че има политици, които са работили в интерес на руските интереси у нас. Той разкри, че е сигнализирал компетентните органи за това. „В Министерски съвет са истинските хора, които облагодетелствали режима на Путин”, заяви той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts