| | |

Председателят на руската Държавна дума: Убийците на Навални са…

Причината за смъртта на Алексей Навални ще бъде установена от съдебно-медицински експерти и следствието, но тя е изгодна на политиците от страните от колективния Запад, които са взели „огромен брой неуспешни решения“ и сега са се вкопчили в постовете си.

Това мнение изрази председателят на Държавната дума Вячеслав Володин, цитиран от ТАСС, пише БТА.

“Вашингтон и Брюксел са виновни за смъртта на Навални. Причината ще бъде установена от съдебномедицински експерти и следствието”, отбеляза Володин в канала си в „Телеграм“.

Според Володин, още преди да бъдат изяснени причините за смъртта, обвиненията и изявленията на политици и ръководители на неприятелски държави започват да звучат като копия под индиго.

Въпреки това, подчерта говорителят на Държавната дума, „първо трябва да отговорим на въпроса: кой има полза от смъртта на Навални днес?“

„Всички те, имената им са добре известни: от генералния секретар на НАТО и ръководството на САЩ до [германския канцлер Олаф] Шолц, [британския премиер Риши] Сунак и [украинския президент Володимир] Зеленски, са виновниците за смъртта на Навални.

Именно на тях, които взеха огромен брой неуспешни решения и са се вкопчили в заеманите длъжности, неговата смърт е полезна“, подчерта Володин.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts