| | | |

Предозиране! Божанков: Радев е злобен човек. ”Възраждане” са резервно мнозинство на ГЕРБ. Не сме имали по-балансиран премиер

Президентът Радев по-рано изглеждаше като злобен човек, сега изглежда като злобен човек, който чете фалшиви новини. Налага вето на текстове, които не са включени в него

Не става въпрос за ултиматум по повод кадровото назначение в НЗОК, просто то трябва да става с гласовете на управляващите. Недопустимо е участието на други партии. Предстоят нови шефове на регулаторите, те не могат да бъдат избрани със златния пръст на проруската партия “Възраждане”.

Това заяви за “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ Явор Божанков, депутат от ПП-ДБ.

”Възраждане” са резервно мнозинство на ГЕРБ

Изказването му е по повод избирането на поуправител на НЗОК, при което “Възраждане” и ИТН не гласуваха, при което свалиха кворума и позволиха на ГЕРБ и ДПС да изберат своя човек.

“Няколко принципа бяха заложени в нашите отношения с ГЕРБ-СДС. Когато има кадрово назначение, то да става в рамките на тези, които подкрепят правителството. Подуправителят на НЗОК беше избран с гласовете на “Възраждане” или по-скоро с гласовете на тези от “Възраждане”, които не гласуваха, за да бъде избран”, добави той.

По думите му, те са били някакво резервно мнозинство на ГЕРБ в този случай и това е абсолютно недопустимо.

Според него добре е, че назначението на новите шефове на НЗОК беше преосмислено, а те подадоха оставки.

Предложили сме механизъм как се правят назначенията, надяваме се да станат факт. Важно е срещу кандидатурите да няма никакви противоречия – доклади, следствия и др.

“На България ѝ предстоят много назначения на регулатори и в известен смисъл те са по-важни от министрите. Години наред нашата държава, независимо кой е министър, кой е кмет, в много отношения ще зависи именно от тези регулатори и те не могат да бъдат избрани със “златния пръст” на “Възраждане”.

Фокусирани сме върху това правителство заради пълната липса на алтернатива. България има стабилен ръст на доходите – трябва да подкрепим бюджета.

Президентът Радев по-рано изглеждаше като злобен човек, сега изглежда като злобен човек, който чете фалшиви новини. Налага вето на текстове, които не са включени в него.

Денков очевидно става за премиер – на него ще му издържат нервите, България не е имала по-балансиран премиер като него.

Ще бъдат взети под внимание всяка една критика срещу проекта за промени в конституцията.

Чакам с нетърпение приемането ни в Шенген, имаме добри сигнали от Австрия и Нидерландия. Очаквам с нетърпение приемането на бюджета, допълни Божанков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts