| | | |

Бойко Рашков категоричен: Иван Гешев е посещавал често клуб “SS”, С. и Р. взимали по 100 000 лева при Петьо Еврото

Като служебен и редовен вътрешен министър, той е залят от сигнали за вероятни престъпления на групите на Мартин Божанов и Петър Петров по прякор Еврото и работи по тях.

Днес, обаче, не е част от комисията, която ще проверява кои са магистратите, които имат карти в SS клуб и какво е влиянието на Божанов в прокуратурата и съда.

За зависимостите и кой дърпа конците, за политиката и за излезлите нови факти, на фокус по Нова тв е бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков.

В показания на свидетели пред Бойко Рашков са споменати имена на служители на правосъдието, които са взимали суми по 20, 30 дори 100 бона от ресторант “Осемте джуджета” на Петьо Еврото.

Той спомена инициали два инициали – С. и Р.

Каза, че първият е на висша позиция в момента, но отказа да отговори на Лора Крумова зали визира временния главен прокурор Борислав Сарафов. Имената фигурират в документи, които той четеше в ефир.

“Аз съм в парламента с чувство за отговорност към задачите. Разочарован съм, че моята експертиза не се използва там, където трябва. Иван Гешев е бил посетител в заведението, което е функционирало благодарение на Божанов, който за съжаление беше разстрелян.

По темата за създадената комисия в парламента, която трябва да разследва случая „Нотариуса“ Рашков каза:

„Тя е съставена на принципа на мнозинството. В нея ще се вземат решенията с мнозинство, заради което комисията няма да извърши обективно проучване на всички факти и обстоятелства, а те засягат една от основите на държавата, а именно съдебната власт.

Политикът изрази разочарование, че неговата експертност не се ползва там, където трябва.

Иван Гешев е бил посетител в заведението, което е функционирало благодарение на Божанов.

При мен са идвали много хора, включително Цариградска, Бакалова, гръцките бизнесмени. Имаше и едно семейство, съпругата беше живяла с Божанов преди това и тя ни обясни много неща.

До известен период Божанов и Петьо Петров- Еврото са работили заедно, съпругата на Еврото е била близка с Нотариуса и дори може това да е причината двете групи да се разделят, каза още бившият вътрешен министър.

Има много информации за този човек Петьо Петров още от назначаването му в столичната следствена служба. Странно ми е защо такъв образ има той днес в обществото, а бе назначен при Сотир Цацаров за зам.-директор на най-голямата следствена служба в България, заяви Рашков.

До известен период Божанов и Петър Петров- Еврото са работили заедно, съпругата на Еврото е била близка с Нотариуса и дори може това да е причината двете групи да се разделят, каза още бившият вътрешен министър.

Той каза, че е получил данни за влиянието на кръга около Нотариуса още през 2021 година, докато е бил на поста вътрешен министър в първото служебно правителство.

Рашков заяви, че убитият Мартин Божанов е влизал в Специализирания съд с частна кола със син буркан. Но така и не му е било докладвано дали на схемаджията е била дадена картата на сътрудник.

Като МВР шеф той не веднъж е ставал свидетел на теч на информация. Пример даде с бившата половинка на Божанов, която проговорила в кабинета му.

След това била пратена да дава показания в ГДБОП, за да бъде излегната къртица в МВР. Но пред ГДБОП вече я чакал Божанов, който я заплашвал. Рашков заяви, че в кабинета му бил шеф на отдела при антимафиотите – Калин Стоянов, сега вътрешен министър.

Друг пък имало висши шефове на полицията. Рашков поиска веднага да бъдат обявени номерата на полицейски коли, които са снимани пред клуба на Божанов.

Пред Лора Крумова Рашков заяви, че въпреки опитите да спре изтичането на информация от полицията към заинтересованите лица, това не е било предотвратено.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Нова

Similar Posts