| | |

Журналист: Нотариуса и Петьо Еврото са работили заедно

Гръцки бизнесмени, представители на собственика на София Ринг Мол и ИКЕА са били изнудвани от групата на Мартин Божанов.

Това разказаха те пред журналиста Слав Ангелов и „24 часа“.

снимка: Нова

Часове по-късно започнаха да валят оставки в прокуратурата след обвинението на инвеститорите, че ръководителят на районната софийска прокуратура Невена Зартова е част от схемата за натиск чрез повдигане на фалшиви обвинения.

Много въпроси остават – сред обвиненията става дума за участие на служител на НАП. Извеждат ли по друг начин темата за разследването на Божанов, коментира в предаването “На фокус” по NOVA журналистът Слави Ангелов.

Той сподели, че не е оптимист, че ще бъдат разкрити схемите за рекет. Журналистът посочи, че е „грешно да се обяснява, че схемите са правосъдно-съдебни“.

По негови думи „това са държавни схеми за рекет, тъй като в тях са замесени държавни служители от различни институции, които могат да създават проблеми на хората.

Става въпрос за посредници, които винаги имат един човек на много високо ниво в държавата, който им дава гръб.

Оттам-нататък те използват голяма палитра от служители в данъчни служби, в КПКОНПИ, в ДАНС, прокуратурата, съда“.

Журналистът посочи, че резултатът от това е, че „цялата държавна машина работи за частни структури, а не за гражданите“.

Ангелов каза, че гръцките бизнесмени, които са били подложени на рекет, са се свързали с него с началото на лятото.

Журналистът допълни, че те са искали да се консултират с него заради проблеми с правосъдната система в България. Гостът посочи, че тогава не се е осъществила срещата между тях, но смята, че убийството на Нотариуса е подтикнало бизнесмените да инициират такава.

„Казах им, че разказването на историята им по-скоро ще ги защити и ще отпуши определени събития, отколкото да им навреди“, допълни гостът.

Журналистът е на мнение, че Мартин Божанов, Петьо Петров-Еврото и Владимир Атанасов са работили заедно.

Той смята, че в някакъв момент е настъпил разрив не само между тях, но и по високите етажи на властта.

„От фактите, които бизнесмените ми дадоха може да се направи извод, че Владимир Атанасов стои на по-високо ниво от Нотариуса“, каза Ангелов.

Журналистът разказа и за казуса с гръцкия бизнесмен и корабен магнат Джон Кустас, който твърди, че жертва на схемата на Мартин Божанов и адвокат Велимир Атанасов.

Ангелов изрази песимизъм, че ще има промяна в България, тъй като е „много трудно да разплетеш нещо, което сам си заплел“.

Журналистът посочи, че „няма политическа сила, която да носи капацитет за промяна в себе си“. По негови думи единственият начин да се случи промяна е чрез обществен натиск, но това ще изисква време.

Ангелов посочи, че когато разбере, че се сформира комисия в Народното събрание по даден случай, това означава този проблем няма да бъде решен.

Източник: 24 часа

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts