| | | |

Соломон Паси с мрачна версия: Навални се е самоубил, доказателството е…

Сега там е Русия на Сталин. Когато човек прочете “Архипелаг Гулаг”, човек разбира каква е машината за изтезания – Руската империя. Допускам, че тази смърт ще има последствия, но се съмнявам, че поведението на Русия ще се промени.

Това заяви в ефира на Нова телевизия бившият министър на външните работи Соломон Паси относно смъртта на Алексей Навални.

“Това е поредната битка между добро и зло, при която злото взима жертва”, добави той.

“Тровеха Навални с новичок, той се излекува и се върна в страната си, за да каже “аз стоя зад принципите си”. От една страна той бе смел и самоотвержен, но от друга е самоубийство. Всички бяха убедени, че той ще бъде ликвидиран”, казва той.

“Де Гол спечели Франция отвън. От Лондон участва в спечелването на Втората световна война. Навални можеше да действа по този пример.

Помислете от какво има нужда демокрацията – от повече мъченици или от енергични лидери? Има достатъчно измрели в името на демокрацията. Имаме нужда от лидери, които да променят статуквото”, смята Паси.

В Русия към момента няма достатъчно голяма критична маса, която да промени нещата. Западът трябва да се подготви за атаката на Русия, защото Русия ще иска да ни завладее.

На първо място трябва да се въоръжим. Както каза Тръмп – не харчим достатъчно за отбрана. Комбинацията от Тръмп и Путин може да се опише с едно изречение – тръмпинизъм. До там води сливането на западния популизъм и подкрепата за диктаторите”, смята той.

Според него трябва да се въоръжаваме, не за да сме велики, а за да сме укрепени.

“Преживяхме Тръмп един път, ако трябва, ще го преживеем и втори. В САЩ има народ, който може да смени управляващия, в Русия обаче не е така и това е голямата опасност”, смята Паси.

“В следващите 10 години ще има бум на военно производство заради войната в Украйна. Русия няма да спре там. Лавров дава индикации, че може би следващата нападната държава ще бъде Молдова. Може това да е заблуда и да нападне другаде”, каза той.

“Въпрос на време е Русия да разположи ядрено оръжие в Космоса”, добави анализаторът.

Паси бе помолен да коментира и ротацията и по-точно драмата около поста на външния министър:

“По мое време това бе важен пост, но е имало периоди, в които не е бил важен. Много голяма грешка за България ще е един човек да съчетава функциите на премиер и външен министър. Това е недопустимо”, категоричен е Паси.

“Денков е интелигентен човек, има много повече капацитет за външен министър от един неакадемик”, пошегува се той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts