| | |

Нов мандат на Нинова ще бъде оспорен пред съда

Ако Корнелия тръгне пак да се кандидатира за председател на БСП, това ще бъде грубо нарушение на устава. Ако се направи такъв опит, аз смятам, че той ще бъде оспорен по съдебен ред, тъй като няма друг начин да се въведе някакъв порядък.

Това заявява бившият зам.-председател на БСП по организационните въпроси в продължение на 20 години Димитър Дъбов в интервю пред Дир.бг.

снимка: Булфото

Той пояснява следното:

“В устава ясно е записано, че председателят на БСП – дали ще се води председател на Националния съвет или на партията, това няма никакво значение – но там е записано, че той може да има само два мандата.

Тази година се навършва вторият мандат на това ръководство, на 50-ия конгрес и на делегатите, така че нещата са повече от ясни”.

Дъбов споделя още, че в БСП вървят много предложения за председател на партията. “В това число, според мен, ще бъдат предлагани и хора от така наречената опозиция”, допълва той.

Дъбов съобщава, че досегашните евродепутати на БСП също получават номинации по партийни събрания.

“И Сергей Станишев, и Елена Йончева – и двамата получават номинации. Те на всичкото отгоре са и членове на партията.

Петър Витанов го изключиха от БСП и това им дава основание да смятат, че той не може да бъде евродепутат от партията.

Другият член на ЕП Иво Христов не е член на БСП, а гражданска квота, но Станишев и Елена са членове на партията и на събранията социалистите ги издигат”, коментира социалистът.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: БСП

Similar Posts