| | | |

Борисов отхвърли меморандума на ПП-ДБ и предрече избори

Подобен подход е незрял. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с меморандума изготвен от ПП-ДБ.

“Не съм получавал никакъв меморандум. Един такъв документ трябва да се погледне правно как стои”, заяви той.

Аз не съм чел текста, защото го нямам”, заяви Борисов.

“Не знам каква е тази незряла политическа практика. При подобен подход използвам възможно най-дипломатичната дума. Подобен документ сме правили с Реформаторския блок. Изготвяли сме го един месец”, заяви лидерът на ГЕРБ.

Той посочи, че Мария Габриел му е прочела по телефона първото изречение, но той я е спрял, защото не ме интересува”, каза Борисов.

“Вие ми говорите за някакъв документ, във време, в което те сменят регулатори. Този подход е неприемлив и прави ГЕРБ в невъзможност да подкрепи каквото и да било.

Кой съгласува смяната в Агенцията за държавен финансов контрол.

В кой меморандум е записано това, ДНСК, БАБХ, митниците. От една и съща партия, еднолично, в разрез на всичко, което е разписано в този меморандум”, попита още той.

“Този меморандум е всичко друго, но не принцип. Да подели с Кирил Петков държавата на две. Да загърби парламентаризма, опозицията, да си разделим 50:50 всичко.

В същото време правителството е тяхно, областните управители, ядоса се Борисов.

“В София хората са в шок като гледат Терзиев на Мюнхенската конференция, а от 4 месеца няма нищо. В шок са от това, което си избраха”, коментира още Борисов.

За мен – от първите 10 реда, които ми прочетоха, изборите 2 в 1 са абсолютно логичен завършек на тази (не)коалиция”, каза лидерът на ГЕРБ.

По думите му “когато Ники се напътува и седне в Министерски съвет Мария Габриел и ни предложат каквото и да е било, предполагам, че тя ще го прочете и ще направи своето изявление.

Аз от името на ГЕРБ казвам, че е незряло това за меморандума, за Външно няма да отстъпим, отсече той.

На въпрос дали все пак ще върнат изпълнен мандат при ротацията, той посочи, че до 8 март има време и все още Денков не е подал оставка.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts