| | | |

Бойко Борисов се подигра на Корнелия Нинова – “Нито един патрон за Украйна”

„Отдавна е депозиран отказът ми от имунитет – тази дъвка да спрат да я дъвчат. Вчера го изпратих на Росен Желязков и днес вече го е завел“.

Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Струваше си да направим правителство и да изведем България на позицията, в която е направила своя цивилизационен избор, каза още той.

Борисов подчерта, че с ПП-ДБ нямат коалиция, а това се нарича маханизъм за сътрудничество.

Борисов разказа, че благодарение на това, че ГЕРБ са водили процеса за съдебната реформа, преди два дни е паднало още едно от условията за Шенген.

Борисов коментира и събитията от четвъртък – посещението на Зеленски у нас.

“Беше доста забавно. Настроението беше много хубаво и действително с Кирил Петков бяхме заедно и именно преглъщайки и его и самовлюбеност показахме, че заедно можем да постигнем успех”, заяви той.

“Лидерството беше на ГЕРБ и благодарение на това се случи. В предишните парламенти не се случи. Така че е имало смисъл да направим правителство и некоалиционно мнозинство.

Идването на президента Зеленски се случи на базата на компромис, който ние направихме да отстъпим нашия мандат, премиерското място, за да се създаде правителство. Иначе такова посещение нямаше да има”, каза още Борисов.

Той благодари на колегите си от ГЕРБ Делян Добрев и Христо Гаджев за работата им в комисиите през последните дни и обясни, че благодарение на тях е била декларацията за подкрепа на Украйна в НАТО.

Благодари и на Мария Габриел за работата ѝ.

“Господин Денков, когато похвали правителството на Кирил Петков и Асен Василев, пропусна вицепремиерът Корнелия Нинова.

Защото от вчерашните ми разговори и на четири очи с президента Зеленски и с външния министър и останалите колеги разбрах, че ние през тези години сме изнасяли огромно количество оръжия.

Как е прикривано, най-вероятно през комисионерите, оставам на интелигентността на българските граждани.

Факт, че тогава е изнасяно огромно количество оръжия. Не директно за Украйна, с посредници, това, което е най-голямата им специалност.

И всъщност вчера това, което стана е, че елиминирахме посредниците”, коментира Борисов.

По думите му това е голям успех за България.

“Още повече когато видяхме срещата при президента Радев. Аз съм убеден, че няма човек в Европа, в Америка, в нашите евроатлантически партньори, където да има съмнение за това колко стабилно България стои зад това семейство и колко нестабилно е стояла преди месеци”, допълни Борисов.

От думите му стана ясно още, че ГЕРБ ще обявят кандидата си за кмет, когато започне предизборната кампания.

„Служил съм в пожарната по времето на ръководителите на Държавна сигурност и знам какви бяха. Мен не могат да ме заблудят. Приказките за червените куфарчета не съм ги измислил аз.

Аз още марширувах по плаца, когато се говореше за червени куфарчета, червени мобифони и всичко останало”, заяви той в отговор на въпрос за номинирания кандидат за кмета на София от ПП-ДБ Васил Терзиев.

Борисов обясни, че ще кажат техния кандидат за градоначалник на София, когато му дойде времето.

Причина за този въпрос е обявеният вече кандидат за кмет на столицата от ПП, ДБ и Спаси София.

“Това, че са обявили кандидатурата толкова рано, показва какъв кандидат изкараха”, каза Борисов и на въпрос “Какъв?”, той отговори: “А! Аз само чета социалните мрежи”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts