| | | |

Зрелищен кандал между Хекимян и Шалъфов, намесиха и Лена

“Вчера видяхме официалното пропукване! Г-н Шалъфов е един от председателите на комисии в Столичния общински съвет (СОС), а сега обяснява, че групата им е монолитна?!

На тях никой нищо не им е взел. Те бяха хората, които бягат от отговорност и не си правят самоотвод. А може би слушат Лена Бориславова?”

Tова заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян в сутрешния блок на bTV, където до преди време се изявяваше като водещ.

Секунди по-късно пред камерата на медията, в която той до неотдавна работеше, се разигра страшен цирк!

Причината за разговора бе избора на състав и разпределение на комисиите в парламента, който се случи от втория опит. До повторното гласуване пък се стигна, след като областният управител върна решението на предишното заседание. Този път обаче отново не липсваше напрежение.

След заседанието вчера стана ясно, че водещи в Столичния общински съвет (СОС) ще са групите на ГЕРБ и БСП, тъй като те ще ръководят едни от най-ключовите комисии – тези на финансите, икономиката, образованието, здравеопазването и транспорта.

“Имат кмет, имат председател на общински съвет, който е избран от същото това ново мнозинство. Имат най-много членове на комисии. Имат и областен управител, който взима политически решения.

И как след всичкото това изброено, пак ние сме тези, които управляват?, продължи с ироничен тон Хекимян и отправи апел към политическите си опоненти:

“Ще помоля господата да не бягат от отговорност! Вчера техният кмет г-н Терзиев имаше голям шлем от гафове. Направи истински хеттрик от гафове!

Влезе в конфликт с няколко институции и се наложи после от Външно министерство и от СДВР да опровергават думите му”.

“Не сме на същото мнение. Истината е, че единствените, които са надиграни, са първата политическа сила, но те сами си го направиха. Не сме гласували с ГЕРБ, а и с други политически сили.

Гласувахме като всички политически партии – за председател на политически съвет, защото той трябваше да започне да работи, затова да не ми говори никой за червени или каквито и да е било други сватби.

Няма как обаче, да им бъде дадено всичко, тъй като нямат пълно мнозинство”, включи се в разговора и общинският съветник от БСП Еньо Савов.

“Г-н Шалъфов усилено твърди, че тяхната група е монолитна. Ние вчера видяхме официалното пропукване, защото до този момент всичко беше скрито-покрито.

Между другото г-н Шалъфов е един от председателите на комисии в СОС и е редно да го попитаме, защо не послуша техния председател на групата – Борис Бонев, а сега обяснява, че групата им била монолитна”, каза от своя страна Антон Хекимян.

Той поясни, че ПП-ДБ-СС имат две комисии и ний нищо не им е взел. Според него това са хората, които са бягали от отговорност както при предходното, така и при вчерашното заседание.

“Те се отказваха от комисиите и си правеха самоотводи”, категоричен бе Хекимян.

Димитър Шалъфов го провокира с това, че “явно г-н Хекимян не може да излезе от амплоато си на журналист”, а той му отвърна, че го пита като общински съветник, а не като журналист.

“Ние с него напоследък намираме много общи неща в работата си – звездите ни се препокриват, от една зодия сме, майките ни са родени на един и същи ден. Но на мен ми харесва, че намираме още едно общо нещо – ние се интересуваме и двамата от квантова физика, защото той говори за паралелни светове.

Не съм сигурен обаче дали делим един и същи свят”, каза още Димитър Шалъфов.

На въпрос уместно ли е да се кръщава улица на руския опозиционер Алексей Навални, и Хекимян, и Шалъфов, и Савов, бяха почти единодушни, че това може и да може да се случи, но трябва преди това да бъдат спазени законовите разпоредби на Столичния общински съвет.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук Антон Хекимян

Similar Posts