| | | |

Меморандумът не е коалиционно споразумение, не е и ултиматум

Разумно и отговорно поведение трябва да има и ротацията да се случи при ясни и прозрачни условия. Предходните 9 месеца показаха ясно, че за управляващото мнозинство трябва да има механизъм за взимане на решения и да е ясно кой носи отговорност за предложенията и решенията.

Toва заяви депутатът от парламентарната група на ПП-ДБ и бивш правосъден министър Надежда Йорданова пред БТВ.

По думите ѝ България трябва да бъде управлявана от редовно правителство.

Йорданова добави, че разговорите за меморандума на ПП-ДБ за ротацията предстоят и очаква да се случат.

“Нямам никакви притеснения, че разговори ще има”, сигурна е Йорданова в разговорите за меморандума за ротацията. Последните 9 месеца показали, че е необходимо трябва да има определена публична част и ясно изразени позиции.

Надежда Йорданова допълни, че меморандумът е написан от ПП-ДБ.

Меморандумът не е ултиматум, но не е и коалиционно споразумение. Това е по-скоро механизъм за взимане на решения. Не са водени разговори за подписване на коалиционно споразумение, посочи Йорданова.

Тя добави, че разговорите за ротацията тепърва започват. Трябва да се определят най-добрите хора и кой носи отговорност както за предлагането, така и за подкрепата.

Таблицата за умножение и правилата за събиране и изваждане на помагат на никого, коментира Надежда Йорданова.

За казуса около покойния вече Мартин Божанов-Нотариуса, Надежда Йорданова обясни, че й е бил известен случая около заплахите спрямо съдия Владислава Цариградска.

Тя се надява да се разплете случая около Нотариуса. Много е важно политиците да не оставят интересът да спадне и да не бъде поредното чудо за 3 дни.

Не мога да приема, че разследването за Пепи Еврото ще приключи безславно, както и странното отношение на Софийска районна прокуратура, която е оставила над 20 сигнала без последици, изтъкна Йорданова.

Тя добави, че схемата на Нотариуса надхвърля мрежата на съдебната система и е трудно човек да си представи, че това се е случвало без определен политически гръб.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts