| | | |

Костадинов: Връщаме член 1-ви! Но там вместо БКП ще пише ПП-ДБ

Лоша. Този парламент излъчи правителство, което докарва само бедствия на България.

Така отговори лидерът на партия “Възраждане” Костадин Костадинов в ефира на bTV, помолен да коментира работата на кабинета.

“Във втория полусезон на този политически театър станахме свидетели на една трагедия и национален траур. Всеки ден, докато управлява правителството, е национален траур. Дъжд винаги ще има, но факторите заради които има такива потопи не са елиминирани”, каза още Костадинов.

“Това са големите сечи незаконното строителство и още много други фактори, заради които всеки голям дъжд ни кара да изтръпнем дали ще има човешки жертви”, добави той.

По думите на Костадинов правителството можеше да направи необходимото да спре всичко това.

“Показах на Денков карта със сечта в Странджа. Той дори не я погледна. Защо не са предприели действията за спирането на тази сеч? Това не е незаконна сеч, а законна. Денков си замълча и не отговори. Не се прави нищо да се спре издаването на разрешителни за строежи на килограм.

Издават се включително и от хора, които претендират, че това е тяхна основна политическа платформа, като хората от ПП-ДБ.

В това правителство участват и ГЕРБ и ДПС. Те също са основните виновници за застрояването и изсичането на горите пред последните 15 години”, каза Костадинов.

“Това, че начело стои един човек, които периодично е бил вкарван в служебни правителства и сега е премиер, не означава нищо. Той е представител на формация, които има своите корени от 90-те години. Там участва ДСБ, която е създадена преди десетилетия.

Нека да не гледаме на това правителство, което се е появило вчера. Това правителство продължава политиката на предишните правителства, която е унищожаване на природните богатства на държавата.

Проблемът е в хората, които гласуват за тях. Последните 30 години единствено “Възраждане” успя да пробие блокадата в политическия живот.

Последните 34 години имаме спад на населението с една трета. Като погледнем състоянието на държавата, образованието, икономиката – няма нещо да не се разпада пред очите ни.

При нас всеки един по голям дъжд ни кара да треперим и това е резултат от тази политика.

Или нас ни управляват поредица от хора, които са ментално увредени, или има провеждане на целенасочена политика. Първият вариант е невъзможен защото те крадоха изключително добре обществения ресурс.

Днес бивш украински служител е назначил бивш украински служител за шеф на ТЕРЕМ. Ние се превръщаме в квазидържава, в територия”, подчерта той.

“Искаме оставката на правителството. Алтернативата е “Възраждане””, заяви Костадинов.

“Когато аз за първи път дойдох в това студио, преди две години, вие ми зададохте въпроса: Как ще влезете в парламента, защото очевидно сами няма да можете? Аз се засмях.

Сега ние не само сме трета политическа сила, ние продължаваме да растем, ще бъде втора и първа”, отвърна Костадинов в отговор на думите на водещата Цветанка Ризова, че няма как “Възраждане” да спечелят 55% и да управляват.

“Рим не е бил построен за един ден. Знаете ли как ще стане? С последователност, неотстъпчивост и спазване на поетите обещания пред гражданите.

Хората искат едно простичко нещо – като кажеш нещо, да го изпълниш, а не да правиш сглобка с онези, които щяха да вкарват по затворите. Това избирателите няма да им го простят”, отсече той.

“Сега създават разделителни черти – махат паметници, махат празници, сега още един глупост – вкарването на НАТО и ЕС в конституцията. Още малко ще върнат член първи, само, че там ще пише ПП-ДБ вместо БКП.

Реално погледнато, тези хора не могат да създадат нищо, те само могат да рушат”, категоричен бе Костадинов.

“Няма да гласуваме промените в Конституцията. Ние променяме Конституцията през няколко години. Това нормално ли е?

Хората, които създадоха корупцията, усещането за безнаказаност, сега правят съдебната реформа. Това, което те предлагат, е засилване на усещането за безнаказаност и циментиране на корумпирани схеми в правосъдната система.

Не може да чакаш от един човек да се преоблече и да каже, че вече е друг. Това в момента правят в момента ГЕРБ с ПП-ДБ. “Правосъдие за всеки” са тези, които критикуват ДБ и техните предложения.

Между другото, ние дори все още не сме ги видели. Кога се оказаха 13, в миналия парламент казаха, че са 3. Ами ако утре се окажат 33.

Това е Кирил Петков. Ние трябва едва ли не да тичаме след тях. Ами дайте да ги видим”, призова лидерът на “Възраждане”

“Кой казва, че тези законопроекти са заложени в Плана? В Плана параметрите за пожелателни и общи. Брюксел не може да ни казва какви закони да приемаме”, бе категоричен той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts