| | | |

Защо прокуратурата не оказваше същия натиск срещу Нотариуса, както срещу Христо Шопов, пита адв. Лулчева

“Никога не мога да разкажа това, което казва клиентът ми. Но няма заплаха с пистолети, закани и прочее. Аз факти по делото няма да разказвам, но това не е нищо по-различно от една разправия. Разговорът с нищо не надвишава общоприетия характер на един скандал”

Това коментира адв. Ина Лулчева по Би Ти Ви за случая с актьора Христо Шопов.

Според нея задържането му за 72 часа е било напълно излишно.

“Оръжията са в дома му, той казва, че ги има. Ако за такива разменени реплики се повдига обвинение, трябва 2/3 от българския народ да бъде обвинен”, коментира Лулчева.

Мартин Божанов заплашва съдия и никой не прави нищо три години, припомня Ина Лулчева и коментира, че мярката срещу актьора е била излишна

Мартин Божанов заплашва съдия и никой не прави нищо три години, а когато става съседски скандал с Христо Шопов и една жена се оплаква, този човек бива задържан веднага.

„На Шопов му се иска постоянно задържане и става световноизвестен, макар че двама души отричат твърденията на жената. Това ли е обективността и безпристрастното разследване? Ето така се оказва натиск“, коментира тя.

Съдът констатира, че няма оръжие в този скандал.

“Замесените адвокати във филма на Антикорупционния фонд за Мартин Божанов-Нотариуса нямат повдигнати обвинения и все още практикуват.

Адвокатските съвети трябва да бъдат проактивни за установяване на данни за такива нарушения и бързо да реагират. Съдебната власт също иска да се самоучисти, както иска да се самоучисти самата адвокатура.”

“Надявам се прокуратурата да не се откаже и да продължи разследването на Петър Петров-Еврото и убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. Трябва да се проверят всички факти и обстоятелства.”, категорична е адвокатката.

Главният прокурор не е едноръката Шива, която да свърши всичко в прокуратурата, допълни по темата адв. Лулччева.

Според нея изпълняващият функциите на главен прокурор Борислав Сарафов не може да е пречка за разследването на убийството на Нотариуса:

“Прокуратурата няма задължение да се подчинява на главния прокурор, ако той им пречи с незаконосъобразни методи да водят разследване.”

Вътрешно-професионален проблем накарал адв. Ина Лулчева да напусне Висшия адвокатски съвет.

Това сподели самата тя след подадената ѝ оставка. Хората се питаха “какво ме интересува главния прокурор”, но едно порочно правосъдие буквално управлява живота ни. И това стига до присъди, допълни тя.

Адвокат Ина Лулчева подаде оставка от Висшия адвокатски съвет. Тя коментира също, че и съдебната власт също сама иска да се самоочисти, както и адвокатурата. “И при нас има проблеми”, допълния тя.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts