| | | |

Ивайло Мирчев: ГЕРБ сега контролира 100% от регулаторите, това трябва да се промени

Никога не сме се притеснявали от избори, но сме убедени, че те в момента няма да са добро решение за страната.

Това заяви пред БНР Ивайло Мирчев, депутат от ПГ на ПП-ДБ и уточни:

“С по-малко емоции да видим дали може да се постигне договореност в рамките на меморандума, който предложихме”.

Мирчев подчерта, че очакват от ГЕРБ да отговорят на предложенията в меморандума и изрази очакване такъв диалог да започне вече:

“Но той трябва да бъде в рамките на парламента, в рамките на това, което самият меморандум е поставил и без различни условия от това, което е дефинирано вътре”.

Той отново изтъкна, че не става дума за делене 50:50 между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС на регулаторите, а става дума за носене на отговорност:

“Т.е. да се подели отговорността за регулаторите. Когато бъде предложен един или друг експерт за отделен регулатор, депутати от партиите да го припознаят и отговорността за подобно назначение да бъде носена от партиите, а не да се парцелират регулаторите и при неясни условия да се поставят в регулаторите.

Така беше досега! И всъщност ГЕРБ сега контролира 100% от регулаторите”.

Оценката на министрите от кабинета “Денков” се очаква в най-скоро време, посочи Ивайло Мирчев и добави, че тя трябва да бъде направена от премиера и вицепремиера.

“Нямам критики към министъра на отбраната Тодор Тагарев, а ставаше дума за това, че в Министерството на отбраната не си бяха свършили както трябва работата за изпращането на БТР-ите за Украйна. Но това не е критика към самия министър Тагарев”, обясни депутатът от ПП-ДБ

и изтъкна, че “България не е допринесла съществено с определена помощ, защото и БТР-ите се плащат от нашите съюзници и не са за сметка на българските данъкоплатци, включително дори транспортът им е заплатен от партньорски държави, така че българските данъкоплатци не се ощетяват по никакъв начин”.

“Забързаха се нещата и се надявам скоро да имаме добри новини”, каза още Мирчев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts