| | | |

Ваня Григорова повдигна завесата: БСП и ПП-ДБ-СС подготвят общ документ за управление в СОС, МОЧА трябва да…

Столичният общински съветник Ваня Григорова обяви, че в петък групата ѝ е провела конструктивен разговор с кмета на София Васил Терзиев и представители на “Продължаваме промяната – Демократична България” (“Спаси София”), на който им е предоставен документ с управленска програма.

От левицата днес ще нанесат корекции по него и ще го допълнят, а утре се очаква да има нова среща между двете политически сили.

Ваня Григорова не вярва, че скоро ще бъде избран председател на СОС.

„За съжаление няма вариант да отидем на избори, иначе това би бил най-добрият вариант. Избирателите не дадоха на победителите да упражняват монопол“, каза тя в ефира на NOVA.

Григорова уточни, че към момента от МК БСП имат решение да не подкрепят Борис Бонев за председател на съвета.

Григорова каза още, че в БСП са се обединили, че няма как да подкрепят Бонев заради показано високомерно поведение след изборите не конкретно от него, а от цялата група на коалицията. Тя посочи и една червена линия, която партията ѝ ще постави в управленската програма.

“Няма как да водим конструктивен диалог, докато някой се опитва да демонтира Паметника на съветската армия. Ако искат консенсус в общинския съвет, трябва да спрат устрема си да събарят паметници”, добави Ваня Григорова.

„Изпратиха ни документ с техните виждания. Ние ще го допълним и утре ще се видим, за да го обсъдим.

Няма как да има коалиция с ПП-ДБ-СС. Може да ги подкрепим, но първо трябва да изчистим програмата. Със сигурност в нея ще има червени линии.

Ако стигнем до консенсус, ще трябва да се обсъди друг председател, а не Борис Бонев“, категорична е Григорова.

„Терзиев не може да бъде винен за нищо. Той не е политик. Неговите партньори в коалицията трябва да му помогнат. Явно вътре разговорът между тях не е гладък. ПП-ДБ-СС носят отговорността“, смята общинският съветник.

Григорова все още не може да каже дали ще се включи в нов политически проект.

„Не бих могла да кажа, че ще участвам в нов партиен проект. Трябва да има екип, за да не направи нещо качествено. В момента съм се съсредоточила върху проблемите в столицата.

От „Трети март“ не са говорили с мен, а продължавам да работя с колегите от синдиката. Нямаме нужда от поредните еднодневки.

Главно от средите на синдикатите вижда Григорова тези, с които тя може да създаде нов проект. Но още я няма основата, после трява да се намерят личностите, които виждат проблемите на хората от първо лице, единствено число.

Защото като се издигнат малко нагоре, вече не ги виждат тези проблеми, намекна тя по отношение на президентските хора.

“Нямаме нужда от поредните еднодневки, а от формация, която комуникира досаттъчно ясно и отстоява достатъчно неотстъпчиво решеване на проблемите на редовите хора”, заяви Григорова. Така че първо трябва да се намери основата, после – подходящите личности, за да говорим изобщо за стартиране на формация, посочи тя.

Оцени както първа положителна стъпка влизането на хора от синдикатите в партийни листи на изборите досега.

Освен това тези, с които ще прави новия проект, трябва да са готови върху тях да се излее помия, заяви още синдикалистката и бивш кандидат за кмет на столицата. Това се случило и със самата нея в изборната кампания за кмет на София.

Първо трябва да се намери здравата основа, после точните хора, които не ги е страх от помията. Тогава може да се говори за партия или формация“, заяви тя.

Григорова няма да участва в евроизборите в началото на юни.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts