| | | |

ШОК! Георги Милков трябва да докаже, че не е… Джордж Клуни или Джордж Сорос

Приятели и хиляди последователи във фейсбук на журналиста Георги Милков се включиха в борбата му да се отърве от фалшив профил, създаден онзи ден с няколко откраднати негови снимки.

Още в събота вечерта Милков започнал да получава предупреждения от близки и непознати, че някой, който се представя за него, им е изпращал съобщения и покани за приятелство.

Това се е случвало и преди, но с няколко доклада до фейсбук винаги проблемът се е решавал бързо, този път обаче се оказа, че не е така лесно, явно алгоритмите на “Мета” са на метанфетамини, коментира Милков.

В неделя сутринта, след като много хора продължавали да му пишат за проблема, той решил да призове всичките 70 хил. последователи на личния му профил да реагират.

“Преди този фалшив профил да ви е предложил нещо противоестествено от мое име, моля с общи усилия да се отървем от него”, написал Милков, посочвайки линк.

Масово хората от листата му започнали да докладват самозванеца. Всички доклади до платформата, създадена от Марк Зукърбърг, обаче получили отказ да бъде премахнат фалшивият профил с мотива, че “не нарушава стандартите на общността”.

В същото време, докато Георги Милков и приятелите му пращали доклад след доклад, фалшивият профил пък продължавал да иска приятелства от различни хора в мрежата.

Явно и “той” е станал рано в неделя и работи, коментира Милков с чувство за хумор на един от многото коментари под поста му.

Тъй като много хора написали на фейсбук, че въпросният Георги Милков се представя за някого, който не е, а други отбелязали, че се прави на знаменитост, системата ги питала за коя точно знаменитост става дума – Джордж Клуни или Джордж Сорос?

“Сега явно трябва да доказвам на Зукърбърг, че не съм нито един от тия двамата, което на пръв поглед пак изглежда много лесно, но когато става дума за алгоритмите и “стандартите” на фейсбук, вече не съм толкова сигурен, че ще успея да ги убедя, след като два дена твърдят, че някой, който ти е откраднал снимките, не нарушава по никакъв начин техните разбирания”, коментира журналистът.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts