| | | |

Димитър Главчев пое властта от Денков: Няма да позволя да бъда въвлечен в провокации, предизборни страсти и лични амбиции

Кабинетът “Денков” предава властта на кабинета “Главчев” на официална церемония в Гранитна зала на Министерски съвет.

Акад. Николай Денков предаде властта на служебния министър-председател Димитър Главчев.

С това събитие предаваме властта към новия Министерски съвет с пожелание за успех С пожелание да успеят да свършат работа, която да бъде от полза за хората в България, заяви досегашният премиер акад. Денков във встъпителното си слово.

До поседния ден нашето правителство направи всичко възможно, за да работи по управленската програма.

Да изпълни всички задачи, за да осигурим спокойствие по отношение на плавния преход. Една от най-трудните и най-важни задачи е да успеете да направите честни избори.

Трудна, защото няма доверие в част от политическите процеси. Надявам се с вашите действия ще успеете да върнете това доверие, каза Денков.

“Има няколко индикатора за честни избори – дали ще има машини при гласуването, защото както е доказано, ако няма, делът на невалидните бюлетини е толкова голям, че хвърля сянка на изборните резултати.

Надявам се да организирате този процес и да получите подкрепа. Надявам се делът на невалидните бюлетини да е нисък, така че никой да не оспорва резултата.

Надявам се никой в парламента да не се изкуши да променя Изборния кодекс, защото това също би хвърлило сянка, дори да бъде направен с най-добри намерения”, каза Денков.

Поемаме тази отговорност да пазим суверeнитета на държавата, да работим за благоденствието на българските граждани и да изпълним нашата основна задача – да организираме честни избори.

Приех цялата отговорност и роля вменена ми от конституцията, имах своите колебания, размисли, притеснения, но всичко това оставям днес зад вратата, която прекрачих. Имам доверие в хората, които съм избрал. Те са доказани професионалисти, подчерта пък Главчев.

Съзнавам ясно, че това е огромна отговорност. Ние трябва да бъдем гарант за стабилност, не може да допуснем страната да бъде въвлечена в конституционна криза, да бъде заложник на партийни амбиции и желания, настоя той.

Няма да се подам на провакации. Няма да позволя да бъда въвлечен в предизборни страсти и лични амбиции. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts