| | | |

Мария Габриел: Коалиционното споразумение към ПП-ДБ все още не е обсъждано в ГЕРБ

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел коментира, че коалиционното споразумение към ПП-ДБ все още не е обсъждано в партия ГЕРБ и припомни позицията си, че няма да подпише предложения от страна на обединението меморандум, предаде репортер на БГНЕС.

“Няма как да сме говорили за подписване на документ, който още ние самите не сме обсъдили и не сме дали на своите партньори. Имаме много ясна позиция и аз вече я споделих – че няма да подпиша т.нар. меморандум на ПП-ДБ.

Ще работим да има механизъм, в който да е споделена отговорността, който наистина да носи прозрачност, да дефинира ясно приоритетите на страната,

но и да дефинира отговарностите за това, че ние искаме да осигурим на тази държава и прозрачност, борба с корупцията, и независимост на съдебната система и това да става с много ясен механизъм за вземане на решения”, заяви Габриел.

Вицепремиерът бе категорична, че интересите да България за нея са на първо място и припомни, че страната ни е надежден партньор на ЕС и НАТО и принципите на прозрачност и отговорност са водещи.

Габриел подчерта, че не бива да се настъпват границата на Конституцията, на демокрацията, на върховенството на закона и добрите европейски практики.

“Вярвам в диалога. Вярвам в това, че осъзнаваме каква отговорност носим. Вярвам в това, че държавата има нужда от стабилност.

Вярвам в това, че България свърши много и добра работа за последните 8 месеца и е отговорност на всеки един – и на министрите, и на министър-председателя Денков, и на парламентарните групи, това да продължи”, добави Габриел.

Вицепремиерът допълни, че своите оценки за министрите от кабинета първо ще представи на Николай Денков, а след двамата ще ги споделят пред политическите лидери.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts