| | | |

Мъж кръстосва София с черен Мерцедес с грузински номера, спира хора по улиците и…

Рускоговорящ мъж обикалял из столичния квартал “Света Троица”, заговарял възрастни граждани и ги молил за услуга. Той искал да остави скъп багаж, който бил на стойност 2000 лева, при тях.

За случката алармира свидетел на подозрителното поведение, а хората си припомниха познатата схема с кухненска посуда, по която мнозина бяха измамени през миналата година, пише glasnews.bg.

Чужденецът, определящ себе си за аджар*, дори придружавал хората до домовете им и вкарвал багажа вътре.

“Вероятно го прави с цел измама. Днес по обяд гравитираше в района на ЦБА на ул. “Варна”, придвижва се с джипа от снимката. Вероятно не действа сам. Предупредете близките и съседите си”, пише столичанинът, който запазва анонимност.

Той публикува снимка на въпросния черен джип “Мерцедес” с грузински номера, с който твърди, че се придвижва въпросният мъж.

Няма данни по случая да е подаден сигнал до органите на реда.

Опитващи да приложат печално известната схема с тенджери чужденци, вече са забелязани на територията на България. Гражданин алармира, че е видял мъже, предлагащи ментета на известна марка в Русе, за които искат значителни суми.

Дали случаят от София е сходен? Към момента няма данни, но подозрително напомня за методика, по която бяха измамени граждани.

Вижте и целия сигнал за случката от столичния “Света Троица”:

“Леко мургав мъж, добре облечен, висок около 178 см., 95 кг, с черна къса коса, обикаля и заговаря възрастни хора, като ги моли за помощ – да остави 2 кашона с багаж /на стойност 2000 лв./ за малко при тях. Придружава ги до апартамента им и вкарва багажа вътре. Говори на руски, но твърди, че е аджар.

Вероятно го прави с цел измама. Днес по обяд гравитираше в района на ЦБА на ул. “Варна”, придвижва се с джипа от снимката. Вероятно не действа сам. Предупредете близките и съседите си”.

Аджарците – кавказки народ, етническа група на грузинците, основно население на Аджария. Мнозинството компактно живеят в Аджария.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук

Similar Posts