| | |

От Бъкингамския дворец с притеснителна новина за Чарлз III

Кралят на Великобритания Чарлз III ще пропусне ангажиментите си през следващата седмица по случай Деня на Общността на нациите, съобщава “Ройтерс”, позовавайки се на информация от Бъкингамския дворец.

Монархът ще бъде заместен от съпругата си кралица Камила.

75-годишният Чарлз бе принуден да се оттегли от публичните си задължения, след като миналия месец бе съобщено, че е бил диагностициран с неуточнена форма на рак – по-малко от 18 месеца след началото на управлението му.

В резултат на това кралят, който е глава на Общността на нациите (наричана в миналото Британска общност), включваща 56 независими държави, няма да може да присъства в понеделник на ежегодната празнична служба в Уестминстърското абатство и на приема след това.

Съпругата му кралица Камила ще бъде начело на групата от висши кралски особи, сред които ще бъде престолонаследникът принц Уилям, но не и съпругата му принцеса Кейт, която също отсъства от обществения живот, след като претърпя коремна операция в началото на годината.

Според британските медии не става въпрос за онкологично заболяване.

Макар че Чарлз изпълнява официалните си държавни задължения и днес бе заснет по време на среща с министъра на финансите Джереми Хънт, ден преди да направи изявлението си за бюджета пред парламента, все още не е ясно кога британският монарх ще се върне към обичайната си публична роля.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts