| | | |

Борисов ядосан на ПП: Арогантно! Няма никаква надежда и отиваме на избори 2 в 1 заради ПП-ДБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който не успя да присъства на гласуването на оставката на кабинета “Денков” заради присъствието си на Конгреса на ЕНП в Букурещ, направи първия си критичен коментар за дебатите днес и края на правителството.

Те провокират избори. С това си поведение днес ни пратиха в ръцете на Радев.

“Повече на това хоро с тези хора, по този начин – никога”, заяви той.

„Не виждам защо по този арогантен начин се отнесоха с всички в парламента. Денков дойде, хвърли си оставката и си замина, за да не участва в дебатите.

Питам моите некоалиционни партньори – така ли се отстоява правителство, така ли се отговаря на критиката. С кое лице ние сутринта застанахме и казахме, че това правителство трябва да продължи. Затова ли го направиха, докато знаят, че ни няма”.

Според него от ПП-ДБ днес са предопределиха как се ще се случат нещата и не вижда позитивно решение на този цикъл за ротация.

“Днес нямаше министри, нямаше никой в пленарната зала. Щом искат избори, те ги провокират. Трябваше бъдещият премиер да е в пленарната зала днес с Денков”, съобщи той.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Букурещ.

„Защо бързаха да го направят, защо е това надменно отношение?

Като чух и Асен Василев, който си сменил и зам.-шефа на Митницата и казал, че ще има само козметични промени в новия кабинет – ще ви кажа, ако няма радикални промени в кабинета, регулаторите и съдебната система, ние няма да участваме”, каза Борисов.

“С това си поведение днес ни пратиха в ръцете на Радев. Защо беше нужно да счупят правителството днес?

Вече от президента зависи кога ще са изборите, кога ще са консултациите, колко време ще ни държи. Ако не беше джентълмен, можеше и утре да ни назначи консултации”, каза Борисов”, добави той.

“Съжалявам за тона, но те го провокират. Те провокират избори. Като предстоят преговори, защо не разговаряхме снощи. Ние снощи в 17.50 разбираме, че правителството си е подало оставката, после я оттеглило, сутринта днес разбираме, че внасят оставката в НС”, коментира Борисов.

“Ще преговаряме, избрали сме екипа. Казахме утре, събота, неделя да се изчисти всичко, тогава да преговаряме, аз в рояк лидери да седна срещу всичките войводи да им слушам претенциите, да ги удовлетворя, няма изход. Изходът го приключиха днес”, допълни Борисов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts