| | |

“Магнетофонът” на парламента Радостин Василев се уплаши от копчето Erase на Лена

Депутатът, пуснал онзи запис, пак усеща живота си застрашен. Но това, както и делото срещу него за натиск над колежка, май не пречи, а му помага да шуми около новата си партия

Един политик с доста тестостерон – буквално (както сам ни е демонстрирал със снимки по бански) и преносно (винаги има много екшън в сюжетите с него), днес е уплашен, че една млада майка ще го заличи.

Депутатът Радостин Василев пак е в центъра на скандала. И отново е в комуникация с прокуратурата, защото е притеснен от есемес на Лена Бориславова.

В него бившата му колежка съобщава на юриста, че очаква той да е “изчезнал”. Контекстът ѝ подсказва, че тя визира изчезнал от политиката, но Василев приема буквално заплахата за живота си, затова дава Лена на органите.

Каква е актуалната случка?

В четвъртък в пленарната зала се дебатираше по създаването на комисия, която да защити правата на психично болните.

“За първи път пациенти заедно с лекуващи ще бъдат част от една и съща комисия. Трябва сериозно да се обърнем към това и да помогнем на Искрен Митев”, каза Василев по адрес на колегата си от ПП.

Допълни, че самото му присъствие в залата нанасяло “непоправими щети върху психическото състояние” на Митев. Нареченият иносказателно “луд” депутат му върна, че е позорно да се подиграва с психично болните хора,

а след като водещата заседанието Росица Кирова не успя да се справи с обидите, Мирослав Иванов – партньор на Лена Бориславова и баща на 2-месечната им дъщеря, я насърчи да отнема думата на грубияните и да ги наказва.

“Иванов, Лена Бориславова и Кирил Петков унищожиха морала в политиката. Рогоносецът беше зам.-председател на парламента, защото по парапетите е била…”, скочи Радостин Василев на младия баща.

После е получил съобщението от Лена: Тъкмо да си помисля, че не можеш да паднеш по-ниско, и хоп, намираш нови дъна. Нищо, ще почакам, ще си изчезнал.

Той сам изчете есемеса и обяви, че го дава на прокуратурата.

снимка: Архив

В петък удължи сюжета – обясни, че е още по-притеснен за живота си, но дава срок до понеделник на обвинението да се самосезира

В момента самият Радостин Василев е подсъдим по делото за натиск върху бившата депутатка от ИТН Христинка Иванова, след като хората на Слави пуснаха аудиозапис как я притиска и заплашва в телефонен разговор, за да се отцепи от групата им и да подкрепи ПП, така че да оцелее кабинетът “Петков”.

Именно запис и скандал са думите, които веднага се асоциират с името на министъра на спорта от правителството на четворната коалиция.

Хора, които го познават още преди да нахлуе в политиката, казват, че адвокатът винаги е имал навика да документира какво се случва (и чува) в канторатата му.

Вече като депутат този негов “магнетофон” разтърси сериозно цялата политическа сцена.

Първо, като младо острие на “Има такъв народ” преди 2 години Василев беше този, заради когото емблематичната Татяна Дончева изчезна от парламента.

В ранната есен на 2021 г. той разказа за листче, на което според версията му Дончева написала 500К – което значело 500 хил. лева подкуп групата на Слави да подкрепи евентуален проектокабинет.

Спецпрокуратурата се самосезира по думите на Василев и Тошко Йорданов, но 4 месеца по-късно заключи, че няма данни за престъпление на лявата юристка. Тя пък се закле, че като дама на възраст за първи път чува, че К било за хилядарки, а на листчето просто си драскала.

После гръмна скандалът от юни 2022 г. с притисканата от ексминистъра Христинка, а делото още тече в Софийския градски съд.

След това Василев стана водач на листа на ПП-ДБ и предизвика разцепване в партията на Кирил Петков в Плевен, където дотогава първи бе Иван Христанов. Последният напусна партията и създаде своя формация.

От тогавашните депутати, отцепили се от ИТН и влезли в “Промяната”, само Радостин Василев е в 49-ото НС. Но вече не е в ПП, а независим и един от най-големите опоненти на мандатоносителите.

Защото малко след като влезе в този парламент, той изнесе прословутия запис от заседанието на ръководството на “Промяната” и предизвика най-големия политически скандал на сезона, който отеква и до днес.

В него гласове, наподобяващи тези на Кирил Петков и Асен Василев, мотивират нуждата от сглобката, говори се за съгласуване на шефове на служби с посолства и за правене на изборите от “наше” МВР.

Президентът и Бойко Борисов не пропускат да напомнят на “Промяната” тези думи ежеседмично.

Василев тогава прокламира операция “Чисти ръце”, напусна групата на ПП-ДБ и стана независим.

Получи охрана от МВР заради заплахи. Прокуратурата вика на разпити Асен Василев и Кирил Петков, и двамата отрекоха да имат общо със застрашения живот на бившия си министър.

Агресията е обичайният му стил на микрофона в пленарната зала.

А амбицията му излиза и извън нея – бе кандидат за кмет на София на 29 октомври. Взе само 2,52% (9450 гласа), но се записа с най-щедрото дарение – човек с името Светослав Ставрев му е дал 200 хил лева, най-голямата единична сума в тази кампания.

А докато чака прокуратурата пак да се сезира по негов сигнал, Радостин Василев усърдно ползва новия шум за реклама на партията, която създаде.

Източник: 24 часа

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts