| | | |

Браво, Бойко! Силни думи: Нито България, нито Румъния заслужават по мостовете да стоят живи хора ВИДЕО

Бойко Борисов ясно затвърди позицията относно Шенген.

Това направи той от трибуната по време на конгруса на ЕНП в Букурещ.

„Винаги сме били едно семейство. Само на 60 км от тази зала е Дунав мост 2. Колегите от Австрия могат да отидат да видят как стотици шофьори на тирове стоят с дни.

Това не е екологично, това не е 21-и век. Това не е начинът, по който трябва да работи Европа. Каквито и избори и вътрешнополитически проблеми трябва да има една държава, тя не трябва да ги решава чрез другите.

Канцлерът на Австрия го познавам и мога да му обещая, че ние ще направим австрийците и европейците да бъдат сигурни.

Нито България, нито Румъния заслужават по мостовете да стоят живи хора, оставете стоките“, каза Борисов.

Преди това лидерът на ГЕРБ се срещна Светлана Тихановская и Юлия Тимошенко.

Отново засвидетелствах нашата подкрепа в борбата срещу руската агресия и режима на Путин. Това написа в профила си във Фейсбук.

А след това от трибуната каза:

“България може да каже, че е помогнала много повече на Украйна от големите и богати държави в Европа. Макар и колебливо правителство, но много силен парламент.

С боеприпаси, точно такива, каквито им трябват. И плюсът на това въоръжение е, че отива директно на фронта, тъй като украинските войници боравят именно с такова.”

Борисов изрази категоричната си подкрепа за Урсула фон дер Лайен като заяви, че е най-подготвеният и най-подходящият кандидат за председател на следващата Европейска комисия и затова ГЕРБ твърдо стои зад нея.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts