| | | |

Близък до Радев със смайващо разкритие за президента, заплете интрига с Петков и Василев

Те ще се споразумеят. Дали има друга възможност, ще разберем през следващите няколко месеца, защото възможност за преформатиране в това НС винаги ще има. Мандатоносител е ГЕРБ, а ПП няма да посмеят да влязат в някакви крайности. Може да се притискат и да си развиват ръцете, но ще се споразумеят.

Това заяви в ефира на Нова телевизия говорителят на служебните правителства на Румен Радев – Антон Кутев, коментирайки преговорите за кабинет.

“Има няколко милиарди причини тази сглобка да остане, говоря за милиарди левове. Затова тази сглобка ще седи”, добави той.

Асен Василев, Кирил Петков и Денков имаха жив интерес към инхаус процедурите по време на назначението си в служебното правителство на Янев.

Тук става въпрос просто за един милиард. Какъв е интересуват на ПП да прикриват всичко – властта и сглобката. Сигурно и това не са единствените милиарди. Може ли да изчезнат парите за цяла магистрала и ти да седиш и да не питаш какво става”, зачуди се Кутев.

“В момента всичко ще стане с мандата на ГЕРБ, ПП нямат желание да разместят нещата”, добави той.

Кутев запита как ГЕРБ ще е на власт и ще разследва ГЕРБ.

Не искам да давам присъди на това правителство. Да кажа, че тези хора, които сега ни управляват, са нефелни, това няма да е вярно. Смятам, че в парламентарните групи на ГЕРБ и ПП има хора, които са дошли да отстояват принципи. Смятам, че Ицо Хазарта е такъв човек”, каза Кутев.

По думите му, ако достойните хора в политиката са достатъчно, могат да пречупят порочните практики. Според него обаче към момента те не са достатъчно.

Той призна, че той също е защитавал партийни интереси, въпреки претенциите си за чиста съвест и няма как да не го каже гласно.

“Не съм убеден, че пикът за президентски проект не е преминал. Ако Радев излезе и го направи, това ще срине сегашната партийна система и ще го промени, но дали той ще го направи, е друг въпрос. Той има други мотиви и единият е, че не иска да остави държавата в хаос. Той не е авантюрист”, смята Кутев.

“Не мога да кажа дали ще има проект на президента, но ако го има, той ще промени партийната система. Ако няма такъв проект, то ще има много други, които ще заемат тази ниша. Много хора разбират, че политиците не обсъждат нашия интерес”, добави още той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts