| | | |

БСП на консултации с Радев: Нинова разказа как ПП-ДБ унижават България

Днес е вторият ден от консултациите при президента преди връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на правителство в 49-тото НС. При държавният глава Румен Радев пристигна групата на БСП.

От екипа на левицата се явиха лидерът на БСП Корнелия Нинова, Георги Свиленски, Атанас Зафиров и Ирена Анастасова.

Нашата позиция е ясна и категорична. Това правителство и мнозинство са вредни за държавата. Агонията може да бъде прекратена само с предсрочни избори.

Тази категорична позиция изрази беше Корнелия Нинова по време на консултациите с президента Румен Радев.

Днес Радев вече разговаря с представителите на „Възраждане“, а след тях и с БСП.

“Вие ясно позиционирахте своята роля в 49-то НС като опозицията на тази власт, но в същото време 49-тото НС има трудната задача да излъчи ново правителство. Как оценявате остатъчния политически ресурс на това 49-то Народно събрание? Наистина да сформира устойчиво правителство, което да решава проблеми.

Как преценявате, ако се стигне до 3 мандат, ще предложите ли формула за съставяне на правителство или оставате на тезата, че решението на тези проблеми се състои в нови предсрочни парламентарни избори”, попита Радев лидера на БСП Корнелия Нинова.

“Нашата позиция е ясна и категорична. Това правителство и мнозинство са вредни за държавата. Агонията може да бъде прекратена само с предсрочни избори”, категорична беше соцлидерката.

Това правителство беше създадено порочно, като предаде представите на хората. Това правителство и мнозинство, вместо да се борят с мафията и задкулисието, ги изпраха. Корупцията се записва в законите. Приоритетите не са записани”, каза тя.

“Шенген по въздух и вода е унизително за България и ни отдалечава от европейската ни същност. Еврозоната се отдалечава като възможност, ПВУ не е ревизиран и крие риск. Инфлацията не е намалена – 9,5% за миналата година.

9 месеца посветиха единствено на разпределяне на постовете и властовите позиции. Големите проблеми, които стоят пред България не са решени”, сподели още Нинова.

“Пренесоха властта в парламента, но убиха парламентаризма. Променят се закони през ден, това е гаранция за несигурност и нестабилност. Никой не може да предвижда и програмира действията си – нито бизнесът, нито семействата.

Ако това продължи още 9 месеца, това означава още нестабилност. Не можем да приемем, че се върна моделът на ГЕРБ и Бойко Борисов беше изпран.

Ние не виждаме възможност в това НС да бъде решена друга конфигурация и заявявам, че ние няма да участваме в такава”, заключи лидерът на БСП.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts