| | | |

Проф. Константинов каза тежката си дума за ротацията и вървим ли към предсрочни избори

“Внесоха шум в системата, резултатът е ясен. Правителство ще има, а избори, няма да има. Оставката на премиера беше гласувана от ГЕРБ единодушно”

Това заяви в ефира на bTV математикът проф. Михаил Константинов по повод разговорите за ротацията между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

„Ние не можем да си позволим да разклащаме южния фланг на НАТО, нещата на фронта не са добре в момента и тук е нужна стабилност. Сега ще разберем дали наистина посолството работи“, каза още експертът.

„Има две важни неща. Оставката на Денков беше гласувана единодушно, нищо че имаше възражения, че е подадена много рано. Има вътрешно противоречие в ГЕРБ по това. Ако те искаха дискусия по оставката, можеше да го направят.

Сега се случват движения, които не са съвсем ясни. Посланията на ГЕРБ съм към онази част вътре, която не е доволна. А пък ПП се обръщат към своите избиратели“, допълни още Константинов.

“Има още седем дни по конституция. Големите неща се случват извън България. Трябва да мислим, а не да се занимаваме с глупости.

Предсрочни избори няма да има, а правителство, най-вероятно ще има”, каза още той

.Очаква се папката да вземе Мария Габриел от ГЕРБ, вицепремиер и министър на външните работи в оставка, но все още не е ясно дали ще върна мандата изпълнен.

Късно вечерта в неделя партньорите в управлението – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, свикаха пресконференции и си поставиха ултиматуми. Габриел каза, че дават срок на ПП-ДБ до 12 ч. днес да покажат, че имат желание да споделят властта.

Ако не го направят днес, тя ще върне на президента празна папка за правителство

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts