| | |

СКАНДАЛ! ГЕРБ-СДС: Васил Терзиев орязва с 50% парите за здраве и нови детски ясли в София

Васил Терзиев реже 50% от парите за здраве на столицата!

Това разкритие направи зам.-председателят на столичния общински съветник от ГЕРБ Георги Георгиев.

Ето какво още посочи той:

С новия си бюджет Васил Терзиев орязва с близо 50% инвестициите в апаратура за общинските болници и няма нито лев за изграждане на нови детски ясли, освен довършване на започнатите строежи.

снимка: Фейсбук

Абсурдна “икономия” от здравето на софиянци и грижата за най-малките. В бюджета на кмета за 2024 г. инвестициите в строителство на детски ясли, закупуване на оборудване и ремонти в общинските болници са намалени от 17.88 млн.лв на 10.56 млн. лева.

Това е безобразие – намаляват с 7.3 млн. лева парите за строителство на нови сгради на детски ясли и за оборудване на болниците ни с нова апаратура и модерна техника, каквато гражданите заслужават.

Васил Терзиев не предлага да построи нито една нова сграда за ясла, а само да довърши осемте постройки от Бюджета „Фандъкова“ за 2023 г., повечето от които са на финалната права.

снимка: Фейсбук

Нула нови ясли е далече от амбициозните цели на кандидат-кмета Терзиев – прочетете предизборната му програма отпреди 4 месеца.

Как да обясним на гражданите и друга „изненада“ в бюджета на Терзиев – защо няма да има повече пари за съвременна апаратура в общинските болници?

Очаквам от г-н кмета, който през октомври постави здравеопазването като акцент в предизборните си обещания, да ни покаже на кой ред в бюджета можем да видим този акцент?

Или всичко е било само предизборни обещания, докато мине номерът за пред хората?

Заедно с д-р Койчев изпратихме искания до директорите на всички общински здравни заведения за актуалните им нужди от жизненоважна медицинска техника, за да бъдат гарантирани в бюджета, който ще се разглежда от общинския съвет на 28 март.

Групата на ГЕРБ-СДС в СОС искаме да не се намаляват дори с един лев инвестициите спрямо миналата година и няма да подкрепим бюджета на Терзиев, ако не го промени незабавно.

Защо управляващите не искат да осигурим пари за операционни маси, ехографи, скенери, които директорите на болници изрично са поискали от нас по повод нашето питане каква апаратура не им достига?

Базисната почтеност изисква след 4 месеца във властта да не забравиш всичко, което си обещал, за да спечелиш изборите.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts