| | | |

Денков с извънредно обръщение, призова ГЕРБ да… ВИДЕО

Премиерът в оставка Николай Денков призова ГЕРБ да се върнат на масата на преговорите и да изпълнят поетия ангажимент преди 9 месеца, за да има стабилен кабинет.

Денков направи извънредно обръщение по Българската национална телевизия, след като пет часа по-рано Мария Габриел заяви, че оттегля кандидатурата си за поста министър-председател.

Габриел и преговарящият екип от ГЕРБ казаха, че разговорите са се провалили заради неспирните искания на ПП-ДБ за власт и постове.

“Преди 9 месеца се разбрахме с ГЕРБ – СДС, че е важно да има правителство. Тогава се разбрахме за срок от 18 месеца, като се сменим с Мария Габриел след деветия месец. Ако няма общо договаряне за смяна на министри, се сменяме само аз и Мария Габриел.

Аз спазих своето обещание и подадох оставка. Явно няма общо мнение за смяна на министри. Това означава, че трябва да се сменим само с Мария Габриел – това договорихме.

Обръщам се към ГЕРБ и ги призовавам да спазим догововорката, да подпишем споразумението за реформи, като се ротираме с Мария Габриел.

Колеги от ГЕРБ – СДС, ваше е решението дали ще хвърлим държавата в хаос или ще спазим договорката от преди 9 месеца”, добави премиерът Николай Денков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts