| | | |

ИЗВЪНРЕДНО! Взрив в преговорите: Отиваме на избори ВИДЕО

Мария Габриел от ГЕРБ ще внесе писмо в Народното събрание, че оттегля кандидатурата си за министър-председател на България.

Това обяви самата тя по време на извънреден брифинг. Габриел е категорична, че от партията няма да участват в преговори за втори мандат.

„Оценявам, че разговорите продължиха и през последните дни. Благодаря на всички за търпението и най-вече на моя преговорен екип. Благодаря изключително на Николай Денков. Последните месеци стана ясно, че важни реформи за България се случват с ГЕРБ. Показахме, че може да отстъпим в името на националния интерес”, допълни Габриел. Тя допълни, че:

“В момента, в който дадохме заявка, че можем да отстъпим за Министерство на отбраната и енергетиката, беше поискана смяна и в Министерство на вътрешните работи”.

Казваме “не” на постоянните нови условия.

Това изпълва групата на ГЕРБ с нетърпимост искането ни за споделена отговорност да бъде разбрано. Искам да изразя съжаление от създалата се ситуация, в която е видно, че бяха направени много отстъпки, но имаме солидна основа.

За съжаление се очертава да се върнем на тях след избори. Трето, ще остана като вицепремиер и министър на външните работи, за да върша своята работа до ден последен на това правителство.

Четвърто, в опцията за избори – кампанията ще зависи от нас.

Дали ще се манипулира мнение, дали ще се играе със страхът, или ще има важен дебат или ще се отиде на преговори след избори.”

Петото нещо е, че още в понеделник ще внесе отказа си в НС от кандидатурата за министър-председател.

“Имаме общи точки, но вероятно ще се върнем към тях след избори. Оставам като вицепремиер и министър на външните работи”, каза Мария Габриел.

„Надявам се те да са момент за мисъл в страната, повече смирение и носене на отговорност. Искам да благодаря на всички колеги министри, с които не си казахме лоша дума и заедно направихме крачка напред“, коментира Габриел.

“Не очаквам лично извинение от Асен Василев, а към всички жени и майки, които са се осмелили да стоят на високи позиции. Не съм го получила, но продължихме преговорите”, напомни Габриел.

Последните дни протекоха в пълно мълчание от страна на преговорните екипи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще се гласува ли съставът на кабинета, предложен от Мария Габриел.

В петък тя направи лаконичен коментар, че разговорите по темата са подновени.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts