| | | |

Нинова получи киселини, изригна срещу новото обединение: Това е абсурдно! Подписката е фалшива!

Изпълнителното бюро на БСП заяви, че срещата в НДК на която бе обявено създаването на идейно течение “Бузлуджа” е фалшива.

“Информацията, че на нея присъстват социалисти, членове на БСП е фалшива. Мнозинството от участниците бяха председатели и ръководства на други партии: АБВ, Движение 21, Изправи се. Бг и др., както и безпартийни хора”, написаха от “Позитано” 20.

“Абсурдно е, членуващи в други партии да организират движение вътре в БСП. Нечленуващи в БСП да искат свикване на извънредно заседание на конгрес на БСП. Това минава всякакви граници на политическа логика и морал”, написаха от централата.

Това е абсурд – хора, които не са членове на БСП и дори са основали други партии, да казват какво да прави БСП и да създават движения вътре в партията”

Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на “БСП за България” Иван Ченчев по НОВА във връзка с раждането на идейно-политическо обединение, което ще се нарича “Бузлуджа”

“Пирински, Божинов, Масларова, Манолова, Първанов, Добрев и други са стари лица в БСП отдавна искат да овладеят партията и се опитват да го направят по всякакъв начин”, заяви Ченчев

“Тези стари лица ли са модерното ляво? Не, това са хора, които гледат основно личния си интерес”, декларира той.

По думите на Ченчев, БСП не се притеснява от алтернативни листи, тъй като и на последните избори е имало такива и ясно се е видяло, че тежест в лявото пространство има единствено БСП.

Бившият член на БСП и настоящ лидер на “Левицата” Костадин Паскалев пък призова Корнелия Нинова да си признае зависимостта на Делян Пеевски.

Пред БНР той обяви, че е крайно време лидерът на БСП “да си посипе главата с пепел, да признае зависимостта от хора, като Делян Пеевски и други подобни, и да напусне все пак не дотам унизена, ръководството на БСП, като остави възможността млади хора от калибъра на Иван Таков да поемат ръководството на партията”.

“Всеки член на БСП е бузлуджанец, защото Бузлуджа е символ на лявото в България, празникът на едно голямо ляво семейство”

Така пък експремиерът Сергей Станишев коментира личното си участие във вчерашното учредяване на клуба, на което той отиде и седна редом с бившия лидер на БСП и бивш президент на страната Георги Първанов – за първи път от много години.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts