| | | |

БСП с тежка конспирация: ГЕРБ е платил да се учреди…

Георги Свиленски обяви, че БСП ще върне третия мандат, ако им бъде връчен от президента Румен Радев. Според депутата от левицата другите два мандата са изчерпани:

“Като познавам Борисов, който сутрин говори едно, на обед друго, а вечер прави трето… Личното ми мнение е, че са изчерпани и няма да има правителство, но всичко се случва час по час”.

“Чудя се защо България трябваше да загуби 9 месеца, за да се стигне до вчера – ГЕРБ хвърлиха кърпата и казаха, че няма да правят правителство, защото се търгуват постове”, посочи той пред БНТ.

За заявката на ГЕРБ, че могат да продължат разговорите с ПП-ДБ след избори, Свиленски коментира:

“Пожелавам им успех в предизборната кампания – ако това ще им е кампанията, че ще продължат разговорите, то по-добре да не ги спират”.

По думите му в следващ парламент социалистите ще работят с тези, които искат да решават проблемите – Свиленски обаче отказа да посочи партии, а призова да се изчака да стане ясно кой ще влезе в следващото НС.

“Тази кампания трябва да я формулираме не с кого, а за какво – всяка партия да каже за какво ще се бори”, категоричен бе той.

Депутатът от БСП не вижда проблем с последните промени в Конституцията, според които парламентът ще заседава и при служебно правителство:

“В нормална ситуация парламентът винаги заседава и не се саморазпуска. Това, че три години сме в някаква шизофренна ситуация да направим пет избора не значи, че лошото трябва да стане правилно”.

Да не ставаме като ГЕРБ и ПП-ДБ, обяви Георги Свиленски, дясната ръка на Корнелия Нинова, след което му беше напомнено как и БСП беше в управление с ПП-ДБ. Когато бяхме, вдигнаха се доходите, не беше съборен Паметникът на съветската армия, отговори той.

Свиленски повтори познатите опорни точки – как това управление се карало само за постове (сега Теменужка Петкова го била казала), как се губело време, а не се правело нищо за хората. А за БСП – те били отворени за преговори с всички, които “работят за България”.

БСП на две

Мая Манолова, Георги Първанов, Сергей Станишев – тези хора сядат в една зала и казват, че са левите хора. Станишев прие плоския данък, което не е лява политика и е една от най-големите критики срещу БСП, заяви Свиленски относно поредното вътрешно разцепление на БСП.

Отишли и социалисти, които “от любопитство” да видят какво става. А събитието било организирано от Иван Таков – “коалиционният партньор на ГЕРБ в Столична община”, настоя Свиленски за председателя на БСП-София.

Свиленски говори за учредяването на движение “Бузлуджа” и че ако не ГЕРБ го организира, то плаща за това – той показа в ефира на Националната телевизия и снимки, свързани с Иван Таков, които показвали връзката с ГЕРБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: БНТ

Similar Posts