| | | |

Борисов зашлеви ПП-ДБ: Няма да си говорим, ако….

Не се променят закони, просто се доизчистват, за да се знае дали някой, ако става служебен премиер, му се пази мястото. Не виждам никакъв проблем.

И 150 депутати да имаме с ДПС, правителство след изборите само с тези две партии няма да има

Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ във връзка с извънредното заседание на НС.

Чухме какви ли не лоши неща за нас на мероприятието на ПП, а после казаха, че след изборите пак ще си говорим. Ако продължават така, няма да си говорим.

„Президентът е отговорен човек и няма да хвърли държавата в конституционна криза. Това е негов избор и ние го приемаме. Видяхме, че обявиха Гюров за предател, защото никой не бил говорил с него. Много неща чухме през тези няколко дни“, каза експремиерът.

„Калин Стоянов се справи добре с Шенген и с границата. От вчерашното съобщение на МВР кой е назначил жената на Нотариуса, също стана ясно.

Калин Стоянов също е лично назначение на Бойко Рашков. Нека всички да имат памет. Много интересни бяха тези дни. Най-интересно ни беше, че сме повишили раждаемостта за 9 месеца“, каза той.

„За всички останали паметта ми е, че имаше ясни и принципни решения – за Украйна, за енергетиката, за социалната сфера, пенсиите. Трите партии внасяхме заедно предложението, гласувахме го и т.н.“, заяви депутатът и лидер на ГЕРБ.

“Не виждам нещо, за което Христо Иванов да е виновен, за което да носи отговорност”, уточни той.

„На мероприятието на ПП-ДБ през последните дни, те говореха лошо за нас, но после казаха, че след изборите, пак трябвало да говорят с ГЕРБ за управление“, поде политикът и добави:

„Съветвам ги да отидат.. има една много хубава постановка „Език мой, враг мой“.

Ако продължават така, това няма да се случва. И 150 депутати да имаме от ГЕРБ-СДС, няма как да управляваме сами с ПП“, каза той, но не пожела да обясни по-конкретно, защото репортер успя да го провокира, седеейки зад гърба му, въпреки многократните забележки на Борисов.

„Президентът е отговорен човек и няма да хвърли държавата в конституционна криза. Това е негов избор и ние го приемаме.

Видяхме, че обявиха Гюров за предател, защото никой не бил говорил с него. Много неща чухме през тези няколко дни“, каза експремиерът.

Въобще много различни неща чухме от истината през тези няколко дни, но това, което най ме радва и ме прави щастлив е, че през тези 9 месеца, жените ще ме разберат какво казвам, сме повишили раждаемостта. Това правителство нещо много хубаво сме свършили, отчете Борисов.

Борисов бе категоричен, че не се меси в подбора на служебните министри от страна на Димитър Главчев. Изобщо, отсече той.

До този момент не знам да е поискана среща с кадри на ГЕРБ, отговори Борисов на въпрос дали ще има такива в служебния кабинет.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts