| | | |

Кирил Петков взривен след кабинета “Главчев”, взе главата на член на ПП

Съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков побесня при обявяването на състава на служебния кабинет.

Кирил Петков първи реши да коментира предложения състав на кабинет от Димитър Главчев по време на консултациите при президента Румен Радев.

Ето и думите му:

“Искам да коментирам няколко явни проблема. Един служебен кабинет има може би най-високата цел – безпристрастни избори, където купеният вот да бъде ограничен максимално. Това може би е първото и най-важно задължение.

Изборът на Калин Стоянов, е провокативен. Това е обида в опита да се прикрият зависимости на този служебен кабинет.

Стоянов е ярка политическа фигура, която вече се свързва с ГЕРБ. Той не може да има собствено мнение. Изборът му ми показва абсолютна политическа наглост.

Има и други хора – г-н Мундров. Това е министърът, който бе подменен от г-жа Габриел. Никога той не е бил в крайните листи на потенциалните министри. Това показва ярко политическо оцветяване и то по най-лошия начин. Двамата министри, от които ще зависят изборите, са изцяло отговорност на ГЕРБ.

Не само сме възмутени, но сме направо взривени.

Г-жа Павлова е заместник на Сарафов. Когато говорим за превзета държава, от наша гледна точка той е олицетворението на това. Като се вземе заместникът му, това е обида за нас, като парламентарна група. Този ваш ход показва отново пълното оцветяване на този комитет.

Г-н Гвоздейков – имах дълъг разговор с него вчера и го уведомих, че ако реши да остане в този служебен кабинет, това решение ще бъде негово и той ще бъде изключен от ПП.

След тези думи Петков тръгна да напуска залата, а президентът директно го спря.

“Отговорността е на г-н Главчев и той може да се съобрази с вашите претенции. В следващите два дни вие имате възможността да продължите комуникацията с него. Аз няма да бавя политическия процес.

Искам да обсъдим какви промени може да има в състава на служебния кабинет и да бъда уведомен до понеделник, защото във вторник ще издам три указа – за служебното правителство, за европейски избори и указ за парламентарни избори 2 в 1″, каза той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts