| | | |

Асен Василев и Николай Денков са назначили вълк да пази стадо. И това не е по слухове

Лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов написа коментар по повод делото, което върви след акцията на ДАНС в агенция “Митници”.

снимка: Архив

Както писахме на 4 април директорът на Агенция „Митници“ Петя Банкова беше задържана за 72 часа и обвинена за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда, подкупи заедно с още няколко души.

Днес съдът реши да остави в ареста Банкова и Стефан Димитров, другият обвиняем Марин Димитров бе транспортиран в болница и мярката му ще се гледа друг ден.

Ето какво написа Трифонов в личния си фейсбук профил:

“С любопитство наблюдавах днес мярката за неотклонение на арестуваната шефка на митниците, Петя Банкова, назначена и протекционирана лично от Асен Василев.

Освен нейната мярка, се гледаше и мярката за неотклонение на баща и син, Марин и Стефан Димитрови. Всъщност, всичките те са обвинени, че са организирана престъпна група и са контрабандисти.

Шефката на митниците – контрабандистка. И бившият министър-председател, Николай Денков, твърди, че всъщност, контрабандисти са ДАНС и те прекарват наркотици. Това го знаел по слухове. Леле мале, в каква ситуация се намираме.

Съдът прие днес, че има достатъчно доказателства, за да остави за постоянно в ареста Петя Банкова и Марин и Стефан Димитрови. Обвинени в организирана престъпна група и контрабанда.

И ако това е вярно и се докаже, значи Асен Василев, като финансов министър, и Николай Денков, като министър-председател, са назначили, в лицето на Петя Банкова, вълк да пази стадото.

И това не е по слухове, а по явни доказателства признати от съда. И ако това е така, каква причина може да има?

Никой от хората, които четат това, което пиша, не е достатъчно глупав, за да не се досети сам. Контрабанда, с цел печалба, пълнене на партийната каса и лично облагодетелстване.

И аз, и вие, ще наблюдаваме с интерес развитието на събитията, защото те са показателни за това какви хора ни управляваха последните 9 месеца. Все отнякъде трябва да се започне!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts