| | | |

ГЕРБ-СДС поискаха незабавно оставката на пияния общински съветник

Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) настоява общинският съветник от “Продължаваме промяната – Демократична България” (“Спаси София”) Благовест Георгиев незабавно да напусне СОС и да понесе своята отговорност за случилото се пред закона.

Това се посочва в позиция, разпространена до медиите от пресцентъра на ГЕРБ.

Както БТА писа в сайта на Министерството на вътрешните работи се съобщава за катастрофа в София, при която виновният водач е избягал от местопроизшествието.

Сигналът за инцидента е подаден около 21:00 часа вчера, а очевидци са съобщили, че минути по-рано на кръстовището на улиците „Драган Цанков“ и „Кирил Видински“ лек автомобил „Ауди“ навлиза в насрещното платно и реализира пътно произшествие с друго превозно средство.

Водачът не е спрял и е напуснал мястото на катастрофата.

Органите на реда са установили самоличността на 43-годишния водач. Пред тях мъжът е заявил отказ да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества.

В позицията на общинските съветници от ГЕРБ-СДС се посочва, че законът е над всички и злоупотребата с политическа позиция е грозен акт.

Групата на ГЕРБ-СДС в СОС категорично осъжда постъпката на общинския съветник и член на Комисията по транспорт и пътна безопасност Благовест Георгиев.

снимка: Фейсбук

След като блъска кола и бяга от местопроизшествието, той отказва да бъде тестван за алкохол и наркотици и бива задържан, се посочва в позицията.

Според ГЕРБ-СДС подобно поведение от страна на когото и да е, е не само опасно за живота и здравето на жителите на София, но и показва липса на каквото и да е чувство за отговорност.

“Публичните личности и особено представителите на политически партии са длъжни да бъдат пример за високи морални и човешки качества. Според публични данни това не е първият случай, в който Георгиев е хванат с алкохол в кръвта зад волана.

Абсолютно недопустимо е представител на управляващата партия в София да се държи като рецидивист на пътя и поведението му да бъде оставено без последствия!

Още повече, ако се окаже истина, че въпросният е заплашвал органите на реда с това, че е общински съветник от “Продължаваме промяната”, пише още в позицията на ГЕРБ-СДС.

По-рано днес от пресцентъра на „Продължаваме Промяната“ съобщиха, че ще приемат без колебание оставката на Благовест Георгиев от позицията общински съветник.

От ПП допълниха, че оценяват поведението на колегата си като недопустимо, опасно за околните и нарушаващо не само законите и правилата, но и обществения морал.

Кметът на София Васил Терзиев поиска оставката на Благовест Георгиев. Председателят на СОС Цветомир Петров посочи в позиция, че поведението на Георгиев трябва да понесе своята отговорност пред закона и като общински съветник като подаде оставката си.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts