| | | |

Журналист: Живко Коцев е свързан със схемата на Паскал, държавата е губила по 130 млн. лв. месечно

“Днес получих една много интересна история, която не е свързана с каналите за изтичане на информация, тоест, не е контролирана.

Разбрах и има много доказателства, че главният секретар (на МВР) Живко Коцев е свързан със схемата на контрабандиста Паскал. Става въпрос за доказателства, събрани със специални разузнавателни средства, става въпрос за смс-и. Вярвам на тази информация, защото вярвам на източника ми”.

Това разкри журналистът от “24 часа” Слави Ангелов в предаването “Панорама” по БНТ.

снимка: Архив

Ангелов каза, че иска да е ясно, че това, че в момента Коцев излиза лошият герой, не означава, че вътрешният министър Калин Стоянов е добрият.

“Според мен сега желанието му да остане в МВР е да се постигне някакъв паритет в министерството, за да може да има контрол върху изборите, защото машинациите, които се правят с хартиените бюлетини, МВР е службата, която може да прикрива схемите на своите и т.н.

При тези избори, които не очакваме да завършат с някакъв победен резултат за някоя партия е много важно”, обясни журналистът.

Той разказа, че Николай Николов-Паскал е бил агент на Държавна сигурност и е работил по време на всички политици. По думите му няма политическа партия, през която неговата контрабанда да не се е случвала.

На въпроса защо точно сега се случва това, журналистът каза лаконично: “Изборите”.

“За да бъде ударен такъв канал, значи, че човекът може да е спрял да плаща”, предположи още той.

“Много ми е смешно, че въпросният Паскал е обявен за общонационално издирване. Та още през 2015 г. писах точно къде живее – на 28 км от Кавала. Нашето МВР и прокуратура го обявява за издирване.

Поне да си бяха измили очите с една европейска заповед за арест, за да го търсим в Гърция този човек”, каза още Ангелов.

Имало е една-единствена акция срещу Никола Николов-Паскал през 1998 г., разказа още Ангелов, който е следял дейността на сочения за контрабандист на цигари и обявен за общодържавно издирване мъж.

“Всички тези схеми с цигари са много сериозни. Става въпрос за огромни пари. В първия случай, за който аз писах, става дума за загуби за държавата от порядъка на 130 млн. лв. на месец – това са само загуби от неплатени мита и акцизи.

В повечето от схемите цигарите влизат в България, това означава, че контрабандата нанася двоен удар – тези цигари влизат на много по-ниска цена, и хората купуват тях, а не онези, за които са платени мита и акцизи,” добави журналистът.

Ангелов определи като глупости твърденията на адвоката на арестуваната директорка на “Митниците” – че са подготвяни контрабандни канали за купуване на избори.

“Твърдението, че с парите от заловения кокаин в Бургас трябвало да се плащат изборите, ми звучи точно толкова нелепо, колкото, че Калин Стоянов е изключително успял министър, защото е намали убитите от катастрофи с 30 броя за година,” добави той.

Ангелов не смята, че заловените наркотици в Бургас са свързани с разледването в “Митниците”, нито пък с подадената и после оттеглена оставка на главния секретар на МВР.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts