| | | |

Любовна сапунка във властта: Ген. Наско разкри пикантни подробности

Единственият неудобен на коалицията ГЕРБ-ДПС е Живко Коцев, а целта е той да бъде отстранен. Поводът са изборите. Главният секретар на МВР обаче трябва да остане на поста си, за да се бори с купувачите на гласове.

Това заяви пред bTV съпредседателят на “Демократична България” Атанас Атанасов.

По думите му върху Коцев, който първо подаде оставка, а ден по-късно я оттегли, е имало натиск от “цяла бригада хора”.

“Живко Коцев е закачен случайно в историята с митниците, за да бъде отстранен. Имало е бригада, която му е оказвала натиск, включително Борислав Сарафов. Разбрах го от различни канали.

Там е била градската прокурорка, Антон Славчев, шеф на КПКОНПИ. Едновременно са му оказвали натиск – или подаваш оставка, или влизаш в ареста. Взели са му телефоните, изолирали са го”, обясни Атанас Атанасов.

Според него с акцията в митниците започва изключително кална кампания, в която ГЕРБ-ДПС искат да си осигурят чадър за купуването на гласове, защото имат ресурс за това.

“Искат да имат мнозинство в следващия парламент. Ще се върнем в 90-те години.

ГЕРБ и ДПС организираха акцията в митниците, те имат контрол върху службите. Затова отказваха да направим реформа в ДАНС. Тези служби са контролирани през зависимости. Кой направи активното мероприятие със саботажа на машинното гласуване? ДАНС с една справка”, добави Атанасов.

Съпредседателят на ДБ посочи, че той е препоръчал Живко Коцев, защото знае, че е перфектният полицай.

“Калин Стоянов е този, който познава сочените за контрабандисти от Хасково – Марин и Стефан Димитрови. И то много отдавна. Ходил в дома им.

Обръщам се към г-н Главчев – има 24 часа и може да смени вътрешния министър, защото Стоянов е пристрастен и ще осигури чадър за изборите.

Сега се вадят компромати, за да извадят Живко Коцев от МВР. Познавам го най-малко от 15 г. Беше началник на 4 районно управление, където живея. Препоръчал съм го за този пост, защото го познавам”, уточни Атанас Атанасов.

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов смени скандала в разузнаването, заради който „Възраждане” поиска ареста му, с любовна сапунка. Зрителите на бТВ онемяха днес, слушайки как генералът реди кой с кого какви отношения имал.

Веселин Марков, съветник на премиера Николай Денков по национална сигурност, е станал причина за скандала между шефа на военното разузнаване ген. Венелин Венев и лидера на ДСБ Атанас Атанасов, разказа съпредседателят на Демократична България.

“Шефът на военното разузнаване живее на семейни начала с една зам.-министърка. Тя не се е развела и не дава детето на бившия си съпруг, който е роднина на Веселин Марков. Марков се е опитал да съдейства за разрешаването на този конфликт”, обясни Атанасов причината да бъде проверяван.

Веселин Марков е съветник на премиера в оставка Николай Денков по национална сигурност и на Атанасов в парламента. Преди 2012 г. работеше в ДАНС. Атанасов обяви, че назначението на Марков като съветник на министър-председателя е по негова препоръка.

“Шефът на военното разузнаване поддържа връзка с руските служби”, обвини преди два дни Атанасов в интервю за БНР.

Той коментира това по повод искане на “Възраждане” Венев да бъде изслушан в Народното събрание заради опит на Атанасов за “вмешателство и вербуване на хора във военното разузнаване”.

Според лидера на партията Костадин Костадинов председателят на ДСБ е извършил измяна. Атанасов пък обвърза шефа на военното разузнаване с партията на Костадинов и руските служби.

В края на март пък Атанасов разказа как военното разузнаване е започнало разработка срещу политика. Тогава обаче обвърза това с желанието си да реформира специалните служби и не замеси нито съветника на премиера, нито семейните проблеми на ген. Венев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts