| | | |

ГЕРБ: “Промяната” предадоха българския интерес! България ще бъде превърната от нетен износител в нетен вносител на енергия ВИДЕО

Лъжата е основен способ за управление на “Промяната”. Излъгаха, че не са поели ангажимент за затваряне на енергоцентрали.

Това заяви Теменужка Петкова на брифинг на партията.

Асен Василев и Кирил Петков с едната ръка се разписваха за Маришкия басейн, а с другата се разписваха да затворят 83% от въглищните мощности в страната, казаха от ГЕРБ.

Искам да добавя още една лъжа, която Кирил Петков се опита да лансира на срещата с представители на ЕК.

Той заяви, че България е имала много ниска степен на готовност за Плана за възстановяване. Но това е голяма лъжа, защото ние оставихме на 99 на сто готов и съгласуван с ЕС план, отсече Теменужка Петкова.

Тази лъжа ще ни излезе много скъпо. Кирил Петков е поел ангажимент и за затваряне на въглищните централи, а ние такъв ангажимент не сме поемали.

Борили сме се за запазване и плавен преход. Ние трябва да се противопоставим на тези хора, защото те не са защитили интересите на страната и поставят под риск енергийната ни сигурност, отсече Петкова.

Заради натаманяване на лобистки проекти, като този за батериите, който е нерентабилен, беше забавен Планът за възстановяване с година и половина.

Предадени са интереси на България заради проекта за батериите, каза от своя страна Красимир Вълчев.

България ще бъде превърната от нетен износител в нетен вносител на енергия, отсече той.

Кирил Петков и Асен Василев предадоха българските интереси, нагло излъгаха, лицемерно говорят за справедлив преход, защото той няма да бъде справедлив за никого, посочи още Вълчев.

Моделът, който ПП заложи в Плана за възстановяване е провокиран от фирмата за батерии, а не от българското общество, допълни Вълчев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts