| | | |

Емануил Йорданов: Мръсна история! За първи път виждам да се…

Тази мръсна история с главния секретар на МВР ще намали допълнително избирателната активност. Случаят е отвратителен и аз за първи път виждам да се изнася протокол от разпит на защитен свидетел.

Това каза бившият вътрешен министър Емануил Йорданов в предаването на БНТ „Денят започва” по повод арестуването на шефката на митниците.

Според него излезлите в публичното пространство многобройни снимки нямат никакво значение за делото, тъй като съдът няма да ги приеме за доказателство. Освен това подобни шумни дела никога в България не са завършвали с някакъв резултат, каза още Йорданов.

„Този случай нанася тежък удар върху авторитета на МВР и би трябвало поне основните политически сили да заявят ясно как смятат да разрешат кадровите проблеми в системата”, каза Йорданов.

“Мисля, че главният секретар и министърът ще бъдат изтеглени на заден план, а на преден ще дойде политическото говорене и злоупотребата с факти и данни, защото аз първи път виждам, да се изнесе протокола от разпит на свидетел с неогласена самоличност.

И то е изнесен в такъв вид, че предполага спокойно боравене с него.

Това не е взето по случаен начин. Това не е да си минавал случайно и да снимаш телефона си.

Това е изнесено целенасочено и прокуратурата би следвало да даде отговор кой и как е изнесъл този протокол, защото иначе ще ни проглушат ушите как разследващият прокурор не давал разрешение за огласяване на информация от досъдебното производство”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts